Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 19.24

8 let

Interblock proti Nafti do prve zmage v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Interblocka so v 7. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Nafto s 3:1 (0:0) in se veselili prve zmage v sezoni.

Če bi kdo pred sezono napovedal, da bodo nogometaši Interblocka Nafto v sedmem krogu pričakali še brez zmage in na zadnjem mestu, bi se mu marsikdo smejal. Toda dosedanje blede igre edinega ljubljanskega prvoligaša so uresničile prav ta neverjetni scenarij, še več, na drugi strani je Nafta presenetljivo tik pod vrhom prvenstvene lestvice in je v Ljubljano prišla po novo zmago. Toda kot kaže, so se pri Interblocku še pravočasno prebudili in končno vsaj delno upravičili velike vložke. Lendavčanom so zabili tri gole, po točkah pa so se zdaj izenačili s predzadnjimi Koprčani. Še deset pa jim jih manjka do vodilnih Domžal.

Lazić skoraj zatresel lastno mrežo

Prvi so zapretili Lendavčani, ko je v okvir domačih vrat meril Vassiljev, a je izkušeni Strajnar žogo brez težav ujel, tako kot tudi njegov kolega v Naftinih vratih Kuzma dve minuti pozneje. Poskusil je Grabić. V 12. minuti bi domači branilec Lazić skorajda zatresel lastno mrežo, ko je z glavo po kotu gostov nespretno odbil žogo, a je bil Strajnar spet na mestu.

Odlično je v 28. minuti vnovič posredoval tudi lendavski čuvaj mreže, ki ga je dodobra ogrel prosti strel Zahore s 25 metrov. Hrvaški napadalec se je v priložnosti znašel tudi v 37. minuti, a je zadnjo omembe vredno akcijo prvega polčasa končal z nenatančnim strelom.

Matić povedel Interblock v vodstvo

Ko je že kazalo, da bodo gledalci v Spodnji Šiški še enkrat več spremljali uspavanko, pa je v 51. minuti drugačen razplet napovedal Matić. V svojem slogu je z velike razdalje matiral gostujočega vratarja in svoji ekipi dal elana za prvo zmago v sezoni. Potem ko je Jolić z glavo zapravil povišanje vodstva, pa je na drugi strani Vassiljev s prostega strela namučil Strajnarja, ki pa se je spet izkazal, tako kot tudi po strelu Brezovačkega v 62. minuti.

Že minuto pozneje pa so Ljubljančani vodili z 2:0. Jukan in Zeljković sta hitro izvedla prosti strel, slednji pa je z 18 metrov zabil za zanesljivejše vodstvo. Ko je Brezovački v 75. minuti dobil še drugi rumeni karton, je bil zmagovalec odločen. Uspeh številčno močnejših domačinov je sicer v 77. minuti še potrdil Raković po napaki Naftine obrambe. Častni gol za goste je v 84. minuti dosegel Bunc z roba kazenskega prostora, Jolić pa je v izdihljajih tekme zatresel še vratnico Naftinih vrat.








Ne spreglejte