Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 6. 2011,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 1. 6. 2011, 13.45

8 let

Interblock noče v prvo ligo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo Interblocka se je odločilo, da ljubljanski klub ne bo vstopil v prvo ligo. Ljubljančane je že zapustil trener Zdenko Verdenik, ki ni skrival razočaranja nad odločitvijo.

V sredo so se potrdila razmišljanja predsednika Interblocka Joca Pečečnika, ki je med drugoligaško sezono dejal, da se bo ljubljanski klub vrnil v prvoligaško druščino šele takrat, ko bo imel urejene razmere okrog štadiona. Takrat naj bi poskrbel tudi za okrepljeno igralsko zasedbo, do tedaj pa naj bi ''kockarji'' v mirnem drugoligaškem okolju iskali predvsem priložnost za nabiranje izkušenj mladih talentov. ''Lastnik Pečečnik se je odločil, da ne gremo v prvo ligo. Zame je to veliko razočaranje, zato sem zapustil mesto trenerja, pa tudi močan udarec igralcem, ki so se trudili celo sezono, napredovali in pokazali pripadnost kluba. Želeli so ta prehod v prvo ligo, a je bil očitno denar višja sila,'' je v pogovoru za Sportal razočarano pripovedal dr. Zdenko Verdenik.

Nekdanji selektor slovenske reprezentance je priznal, da leži glavni razlog pri odločitvi o zavrnitvi prve lige v financah. Odločitev, da Interblock ne bo sprejel ponujene priložnosti za ekspresno vrnitev v 1. SNL, je Verdeniku v dopoldanskih urah sporočil solastnik kluba Interblock-Bravo Darko Klarič. Odločeno je bilo tudi, da lahko boljši igralci zapustijo klub. Stike z nekaterimi naj bi že navezali predstavniki Olimpije.

Odločitev mora zdaj podati še drugoligaški prvak Aluminij. Časa ima do 2. junija. ''Nismo prejeli še nobenega uradnega odgovora. Tako od Interblocka kot Aluminij,'' je v sredo okrog 15. ure dejal vodja tekmovanja v 1. SNL Andrej Zalar. Če bodo prvo ligo zavrnili tudi nogometaši iz Kidričevega, se bo projekt desetčlanske 1. SNL znašel v silnih škripcih. Po ''dvojki'' Interblocka bi lahko nenadno priložnost dočakala tretjeuvrščena Dravinja, podobna skušnjava pa lahko doleti tudi Muro 05, ki naj bi v prihodnji sezoni naskakovala sam vrh druge lige.

Ne spreglejte