Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2022,
17.15

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Natisni članek

SP 2022 v nogometu Katar 2022 Samuel Eto'o

Torek, 6. 12. 2022, 17.15

1 leto, 5 mesecev

Samuel Eto'o

Incident v Katarju: Eto'o brcnil vlogerja, a se opravičil #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Samuel Etoo | Samuel Eto'o na eni od tekem Kameruna na SP v Katarju | Foto Guliver Image

Samuel Eto'o na eni od tekem Kameruna na SP v Katarju

Foto: Guliver Image

Po ponedeljkovi tekmi med Brazilijo in Južno Korejo je pred stadionom 974 prišlo do incidenta. Nekdanji nogometni zvezdnik Samuel Eto'o je lovil in grozil alžirskemu youtuberju in ga na koncu celo brcnil ter mu uničil kamero.

Neymar
Sportal Neymar priznal: Bal sem se, da je že vsega konec

Alžirski vloger Said Mamouni, ki na portalu YouTube pod imenom sadouni SM objavlja vloge s svetovnega prvenstva v Katarju, je pred stadionom 974 pristopil do Samuela Eto'oja in ga začel spraševati o kvalifikacijski tekmi med Kamerunom in Alžirijo. Nekdanji dolgoletni napadalec Barcelone in kamerunske reprezentance je danes predsednik kamerunske nogometne zveze. Po tekmi Brazilija - Južna Koreja pa je pred stadionom delil avtograme. In tam je s kamero do njega pristopil tudi Said Mamouni.

Eto'oju vprašanja o tekmi, ki je pred meseci dvignila veliko prahu, saj so Alžirci Kamerunce obtoževali, da so podkupili sodnike, niso bila niti najmanj všeč. Incident so posnele kamere enega od ameriških špansko govorečih medijev. Končal se je z brco nekdanjega kamerunskega nogometaša. Alžirec je incident prijavil katarski policiji.

"Eto'o mi je uničil kamero in mikrofon, udaril me je v brado," je v videu, ki ga je posnel na policijski postaji in objavil na YouTubu, sporočil napadeni Alžirec. Z zgornjega posnetka je razvidno, da je res prejel močan udarec. "Udaril me je, ker sem ga vprašal o Gassami." Bakary Papa Gassama je gambijski sodnik, ki je sodil na tekmi med Kamerunom in Alžirijo in naj bi bil po mnenju Alžircev podkupljen. Fifa je zavrnila alžirsko prošnjo za ponovitev kvalifikacijske tekme in Alžirija je tako ostala brez nastopa v Katarju.

Eto'o: Želim se opravičiti

Med tem se je na dogodek na Twitterju že odzval Eto'o, ki se je opravičil javnosti. "Želim se opravičiti, ker sem izgubil potrpljenje in se odzval na način, ki ne odraža tega, kdo sem," je zapisal. "Za neljubi dogodek se želim javnosti opravičiti." 

Da ga je razburilo vprašanje glede uvrstitve Kameruna na mundial, je potrdil tudi Eto'o. "Še naprej se bom upiral nenehnim provokacijam in vsakodnevnim napadom nekaterih alžirskih navijačev," je zapisal na Twitterju.

SP Hrvaška Zlatko Dalić
Sportal Hrvate čaka nekaj strašljivega #video
Ne spreglejte