Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 4. 2018,
14.55

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Turčija Fenerbahče Bešiktaš

Petek, 20. 4. 2018, 14.55

6 let

Incident na turškem derbiju, trener Bešiktaša moral v bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Turčija Bešiktaš Fenerbahče | Foto Reuters

Foto: Reuters

V turškem nogometu znova vre. Na četrtkovi povratni polfinalni tekmi turškega pokala med Bešiktašem in njegovim mestnim tekmecem iz Istanbula Fenerbahčejem so morali tekmo v 57. minuti pri izidu 0:0 prekiniti, saj se je trener Bešiktaša Senol Gunes zgrudil, ko ga je zadel predmet, šlo naj bi za vžigalnik, ki so ga vrgli navijači s tribun.

"Noč, ko je umrl nogomet," so zapisali pri dnevniku Hurriyet, športni dnevnik Fanatik pa je incident pospremil z besedami: "Nogomet na urgenci." To so zapisali nad fotografijo Senola Gunesa na nosilih v bolnišnici.

Spor med navijači in rezervisti

Petinšestdesetletnega Gunesa, nekdanjega reprezentančnega vratarja, ki je Bešiktaš popeljal do dveh zaporednih državnih naslovov, je klubska zdravstvena služba odnesla v slačilnico, kjer so rano zašili s petimi šivi. Pozneje so ga odpeljali v bolnišnico na opazovanje, od koder so ga po poročanju turških medijev zgodaj zjutraj poslali domov.

Incident se je zgodil po tem, ko je izbruhnil spor med navijači Fenerbahčeja in rezervisti Bešiktaša. Ozračje je bilo napeto sicer že po petminutnem sodniškem dodatku v prvem polčasu in izključitvi Bešiktaševega portugalskega branilca Pepeja, ta je dobil rdeči karton zaradi grobega prekrška v 29. minuti.

Odločitev bo padla v sredo

Turška nogometna zveza je sporočila, da se bo glede usode povratne tekme odločila v sredo. Mediji poročajo, da bi se lahko zgodilo, da bi Bešiktaš brez boja napredoval v finale, po drugi strani pa, da bodo tekmo ponovili za zaprtimi vrati. Prva tekma se je s tremi rdečimi kartoni končala z 2:2.

Portugalec Pepe je menil, da si ni zaslužil rdečega kartona. | Foto: Reuters Portugalec Pepe je menil, da si ni zaslužil rdečega kartona. Foto: Reuters

Po incidentu je policija pridržala 33 ljudi, vključno z domnevnim "metalcem vžigalnika". "Kar smo gledali, ni bil nogomet, temveč živali," je zapisal kolumnist Hurriyeta Mehmet Yilmaz.

Vse skupaj tako le še povečuje napetosti pred vrhuncem sezone turškega prvenstva, kjer so vsi štirje največji istanbulski klubi Bešiktaš, Fenerbahče, Galatasaray in Basaksehir še vedno v igri za prvaka.

Ne spreglejte