Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
25. 7. 2012,
6.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 25. 7. 2012, 6.40

8 let

Ibraimi brez zloma, Osim se je zahvalil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so v skrajno ''rdeče'' obarvanem srečanju vpisali novo evropsko zmago in uresničili cilj. Strelec Agim Ibraimi, ki je moral v bolnišnico, naj ne bi staknil resnejše poškodbe.

''Vijolice'', ki so v Sarajevu nastopile v rumeni igralni opremi, so uresničile cilj. Mariborčani bodo odigrali vsaj še štiri evropske tekme, zaradi starega znanca iz Luksemburga, ki so ga pred letom dni že dvakrat spravili na kolena, pa se jim jih nasmiha še šest več. ''Zadovoljen sem z rezultatom. Uresničili smo cilj, čeprav nam na Koševu ni bilo lahko. Tekma je bila odlična vse do trenutka, ko so domači nogometaši izgubili živce in prejeli rdeče kartone. Takrat je bilo jasno, da je že vse odločeno. Najbolj pomembno je, da smo napredovali,'' je poudaril Darko Milanič, ki se bo skupaj z mariborsko odpravo v domovino vrnil v četrtek opoldan.

Med potniki bo tudi Agim Ibraimi, ki je v 20. minuti utišal sarajevske navijače in poskrbel za to, da je po vodstvu Mariborčanov postalo zbranim na štadionu Koševu jasno, da se čudežni scenarij Željezničarja ne bo uresničil. Se je pa znašel v težavah razigrani Makedonec, ki je v zaključku prvega polčasa obležal po grobem prekršku Semirja Kerle. ''Noga mu je zalila kri, vreznina nad gležnjem pa ne obeta nič dobrega,'' je takrat poročal mariborski klub. Dvoboja se v neposrednem televizijskem prenosu ni dalo spremljati, zato so bile novice iz prestolnice BiH še toliko bolj osiromašene. Ibraimija so z reševalnim vozilom prepeljali v slačilnico, takoj za tem pa še v bolnišnico, kjer pa je pregled razodel, da ni nič zlomljenega. Mariborčanom je zmago štiri minute pred koncem zagotovil kapetan Marcos M. Tavares in poskrbel za to, da bodo slovenski prvaki pričakali Luksemburžane v zmagovitem evropskem ritmu.

Osim: Namesto nogometa smo spremljali farso

Gostitelji so računali na pomoč občinstva, ki pa se na igrišču ni poznala. Morda bi se pritisk Željezničarja, če bi na začetku dvoboja prešel v vodstvo, še stopnjeval, tako pa je zadetek Ibraimija preusmeril potek srečanja v drugačno, bolj predvidljivo smer. ''Lahko sem zadovoljen le z igro v prvem polčasu, je pa jasno, da smo možnosti za napredovanje izgubili na tekmi v Mariboru. Če bi iz Slovenije prinesli bolj ugoden rezultat, bi bilo v Sarajevu povsem drugače,'' je prepričan Amar Osim, ki za razliko od večine medijev iz BiH ni komentiral sojenja nizozemskega delivca pravice. Mediji so bili jezni nad njegovimi odločitvami, sporno naj bi bilo nekaj nedosojenih strelov z bele točke, v drugem polčasu pa so dogajanje na igrišču zasenčile izključitve. In to kar tri. Če bi ''Željo'' ostal še brez enega nogometaša, bi se tekma predčasno zaključila, saj bi Sarajevčani kršili enega izmed osnovnih pravil nogometne igre. ''Zadnjih 30 minut se ni igral nogomet, ampak smo po treh rdečih kartonih namesto nogometa spremljali le še farso,'' je le pripomnil trener Željezničarja, ki se je v nadaljevanju zahvalil slovenskim gostom. ''Kakor se sliši čudno, se moram zahvaliti Mariboru, da v zadnjih 30 minutah tekme ni hitel z napadi. Tudi njihov zmagoviti zadetek je padel bolj po naključju kot pa po uigrani akciji,'' je dodal sin znamenitega strokovnjaka Ivice. Željezničar je po srečanju, ki je imel krvavi navijaški uvod na sarajevskih ulicah, končal z evropskimi nastopi, nadaljuje pa ga Maribor. Že prihodnji teden ga čaka prvi dvoboj z Dudelangom.

Ne spreglejte