Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
20. 8. 2016,
10.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18

Natisni članek

Southampton Zlatan Ibrahimović Jose Mourinho Paul Pogba Manchester United

Sobota, 20. 8. 2016, 10.59

6 let, 6 mesecev

Po tekmi med Manchester Unitedom in Southamptonom

Ibrahimović spet dokazal, da naziv bog ni iz trte izvit #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,18
Zlatan Ibrahimović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Manchester United na krilih Zlatana Ibrahimovića nadaljuje zmagoviti niz. Rdeči vragi so na petkovi tekmi na Old Traffordu z 2:0 premagali Southampton in se utrdili v vodstvu premier league.

Na uvodni tekmi drugega kroga angleškega prvenstva smo videli še drugo zmago Manchester Uniteda, za katerega je oba zadetka dosegel Zlatan Ibrahimović. V prvem polčasu je izkoristil lepo podajo kapetana Wayna Rooneyja, na začetku drugega polčasa pa je v zadetek pretvoril še kazenski strel, ki ga je priboril hitri Luke Shaw.

Tri tekme, štirje zadetki!

Ibrakadabra prvič ...

... in drugič:

"Če ekipa igra dobro, ni težko igrati dobro tudi posameznikom. Vedno poskušam delati tisto, v čemer sem najboljši. Ustvarjati nevarne priložnosti, pomagati soigralcem in seveda zadevati. Dve tekmi, dve zmagi, zelo sem vesel. Postajamo vse boljši," je po novi zmagi dejal 34-letni Ibrahimović, ki je na svoji tretji uradni tekmi za rdeče vrage dosegel že štiri zadetke.

Spomnimo, da je odločil tudi angleški superpokal na Wembleyju, ko je sedem minut pred koncem potopil aktualnega angleškega prvaka Leicester. 

Paul Pogba se sicer ni vpisal med strelce, a Francoz je s svojo izjemno predstavo presenetil tudi Joseja Mourinha. | Foto: Reuters Paul Pogba se sicer ni vpisal med strelce, a Francoz je s svojo izjemno predstavo presenetil tudi Joseja Mourinha. Foto: Reuters

Mourinho pozitivno presenečen

Ne samo Ibrahimović, s svojo predstavo je navdušil tudi povratnik na Old Traffordu, Paul Pogba in že na prvi tekmi pokazal, kako dober je. "Izjemen je bil. Lahko bi igral še podaljšek, brez problema," je najdražjega nogometaša na svetu pohvalil Jose Mourinho. "Začel sicer ni dobro. Njegov prvi stik žogo je vodil do protinapada gostov in prostega strela, a to ni niti malo vplivalo na njegovo nadaljevanje. Videli smo še več ega, še več osebnosti, res je prava zvezda," je bil začuden Portugalec, da je Francoz že na prvi tekmi pokazal tako dobro predstavo.

Vragolije, ki jih je na tekmi s svetniki počel Pogba:

Forma se bo le vzpenjala

Do besede je prišel tudi Pogba, ki sicer ni zadel, a pripravil največ priložnosti za zadetek, največkrat je prekinil proti napad tekmecev in imel največ uspešnih preigravanj. Mladi Francoz je letel po igrišču. "Na mojem debiju smo zmagali, zelo sem vesel. Vesel sem tudi za ekipo. Vrnil sem se domov, upam, da bomo nadaljevali v tem slogu, zmagovali in postajali vse boljši in boljši," je svoje videnje tekme delil z javnostjo tudi 23-letni zvezdnik, ki se je po tekmi v intervjuju šalil skupaj z Ibrahimovićem, kar le kaže, kako dobra klima trenutno vlada na Old Traffordu.

Bo Manchester United angleški prvak?

  • Da.
    76,81 %
    159 glasov
  • Ne.
    23,19 %
    48 glasov
Oddanih 207 glasov

Ibrahimović Pogbaju: Naslednjič mi podaj!

 

Po tekmi je Pogbaja obiskal tudi NBA zvezdnik James Harden:

Ne spreglejte