Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
14. 11. 2015,
16.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Švedska Danska Zlatan Ibrahimović nogomet Euro 2016

Sobota, 14. 11. 2015, 16.53

8 let

Ibrahimović pred pomembno tekmo požugal tudi Ronaldu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poleg tekme v Lvovu bo danes zanimivo tudi v Solni, kjer bomo spremljali skandinavski derbi med Švedsko in Dansko. Zlatan Ibrahimović je prepričan, da so kvalitetnejši od sosedov.

Zvezdnik PSG-ja je velik pred prvim spopadom dodatnih kvalifikacij z Dansko velik optimist, a statistika pravi, da mu proti ne bo lahko. Ibrakadabra na zadnjih šestih tekmah proti Dancem ni zadel in tudi Švedska ni zmagala, kar le govori, da bomo spremljali izenačeno tekmo, kjer bodo odločale malenkosti.

"Prepričan sem, da smo kvalitetnejši tekmec, a dandanes ni lahkih tekem, zato bomo morali to dokazati še na terenu. Želim si igrati v Franciji, to bi bilo res lepo. Zadnja leta igram in uživam v Franciji. PSG sem sam postavil na nogometni zemljevid, zdaj želim še Švedsko," je odločen prvi zvezdnik in kapetan Švedov, Zlatan Ibrahimović.

Igra v izjemni formi

Po očitkih, da v tem trenutku igral v malce slabši formi kot sicer, je odgovoril: "O čem govorite? Na zadnjih desetih tekmah sem dosegel devet zadetkov in petkrat podal za zadetek. To je kvečjemu boljša statistika kot v preteklosti."

V PSG je samo en gospodar

Napadalec PSG-ja bi znal prihodnje dobiti družbo, ki sliši na ime Cristiano Ronaldo. Portugalec naj bi bil na izhodnih vratih Reala, o tem ima svoje mnenje tudi Zlatan: "Marsikaj se je pisalo, sam lahko povem le eno stvar. V Parizu je samo en gospodar. To sem jaz. Sem del tega projekta, od kar sem prišel. Zdaj je veliko lažje, uspelo nam je sestaviti odlično ekipo, za veliko stvari," je še zaključil Ibra.

"Želimo si izločiti Švede"

Danska in Švedska sta se do zdaj pomerili 104-krat. Švedska ima 46 zmag, Danci pa 40. "Vem, da si tako Danci kot Švedi želijo, da bi napredovale obe ekipi, a to ni možno. Tako kot Švedi nas, si tudi mi nadvse želimo premagati njih," pa je bil pred tekmo kratek danski selektor, Morten Olsen.

Ne spreglejte