Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
5. 11. 2013,
11.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

PSG Zlatan Ibrahimović Damir Skomina Anderlecht

Torek, 5. 11. 2013, 11.55

8 let

Ibra lahko pobegne Ronaldu, Skomina v vročem Pireju

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši PSG-ja si lahko že dva kroga pred koncem skupinskega dela lige prvakov zagotovijo ne samo nadaljevanje, ampak celo prvo mesto v skupini. V Pireju bo pravico delil Damir Skomina.

V glavah Parižanov se podi samo ena misel. Hitro premagati Anderlecht in se uvrstiti v drugi krog lige prvakov. Sodeč po prvi tekmi medsebojni tekmi v Belgiji, to ne bi smela biti nikakršna težava, če bi Olympiacos in Benfica igrala neodločeno, pa bi si Francozi dva kroga pred koncem rednega dela zagotovili celo prvo mesto v skupini. To bi bila res svojevrstna senzacija in seveda velik plus za Laurenta Blanca, ki bi lahko zadnja dva kroga v ligi prvakov premešal svojo ekipo, nosilce pa bi varčeval za domača tekmovanja. Pred nocojšnjo tekmo sta vprašljiva zvezdnika Edinson Cavani, tudi Zlatan Ibrahimović še ni povsem nared. Če je nastop prvega malo verjeten, pa bi Ibra lahko nastopil, a za kakršnokoli tveganje ni nobene potrebe. Je pa tudi res, da švedski napadalec v tej sezoni ne bo več igral proti lažjemu nasprotniku, kar pomeni, da so Belgijci kot nalašč, da Zlatan številko šest še poviša in v boju za najboljšim strelcem v LP ne samo dohiti Cristiana Ronalda (7), pač pa mu celo uide. Ibrakadbra je že v Bruslju štirikrat razparal mrežo Anderlechta, pred domačimi gledalci pa bi lahko dodal še kakšnega. Želja po igranju pri Švedu bosanskih korenin ni vprašljiva, vprašanje pa je, ali bo z njim tvegal Blanc, ki bo Šveda v nadaljevanju sezone še krvavo potreboval.

"Vse gre tako, kot mora. Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, smo zelo motivirani. Hočemo si zagotoviti nastop v osmini finala, morda bomo že danes zmagovalci skupine. Na zelenico bom postavil najboljšo mogočo ekipo, ki mi je na voljo, saj nočem ničesar prepustiti naključju," pravi prvi mož strokovnega kadra pri PSG-ju Laurent Blanc.

"PSG nam na prvi tekmi ni pokazal nobenega sočutja. Razbili so nas pred našimi navijači, zato je naša naloga, da pokažemo povsem drug obraz tukaj v Parizu. Ne bo lahko, a zdaj bolje poznamo svojega nasprotnika in bomo bolje pripravljeni," pravi trener belgijske ekipe John van den Brom. Anderlecht v tej sezoni lige prvakov še ni zadel, morda mu na Parku princev uspe vsaj to.

Veliko bolj zanimiv in izenačen obračun se obeta v vročem Pireju, kjer bo pravico delil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina. Če si je PSG tako rekoč že zagotovil prvo mesto, pa je še vse odprto za drugo mesto, ki še vodi v izločilne boje v ligi prvakov. Pred 14 dnevi se je tekma na štadionu Luz končala z remijem 1:1. Grke je v vodstvo popeljal Alejandro Dominguez, malce pred koncem srečanja pa domačim točko zagotovil Oscar Cardozo.

Po treh odigranih krogih sta obe ekipi vknjižili štiri točke, zato bi današnja zmaga tako enim ali drugim pomenila ogromno. "Ne smemo biti preveč samozavestni. Moramo odigrati tako kot v Lizboni, dodati še malo in lahko se nadejamo dobrega izida. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da si zagotovimo tri točke, upam, da nam bo to pred našimi izjemnimi navijači tudi uspelo," je pred tekmo optimističen domači strateg Michel. Španec na nocojšnji tekmi ne bo mogel računati na poškodovanega Michaela Olaitana, v ekipo pa se vračajo Gaëtan Bong, Paulo Machado in strelec zadetka na Luzu Dominguez.

"Na tej tekmi ni favorita. Menim, da ste obe ekipi po moči zelo izenačeni. Odločale bodo malenkosti. Vemo, da nas v Pireju čaka pravi pekel, a tega smo navajeni, tako je na Portugalskem na vsaki tekmi, zato nam ta ne bo predstavljala prevelikih težav. Igrali bomo na zmago, za nas štejejo le tri točke," pa pred tekmo razmišlja Jorge Jesus, trener Benfice.

Ne spreglejte