Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
15. 4. 2015,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Atletico Madrid Real Madrid Jan Oblak Jan Oblak

Sreda, 15. 4. 2015, 11.22

8 let

Hvalospevi Janu Oblaku kar dežujejo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Takoj po izjemni predstavi in nedotaknjeni mreži Jana Oblaka v četrtfinalu lige prvakov proti Real Madridu so začele prihajati pohvale na račun slovenskega vratarja, ki je imel roke kot hobotnica.

V torek zvečer se je v središče pozornosti prvega četrtfinalnega obračuna lige prvakov med Atletico Madridom in Real Madridom izstrelil slovenski vratar Jan Oblak. Proti večnemu tekmecu je branil izjemno. Vrata je zaklenil, da žoga ni našla poti za njegov hrbet.

Prav zaradi njegovih odličnih posredovanj Atletico ni prejel gola, saj so sicer nogometaši Reala, zlasti v prvem polčasu, sprožili rafal strelov na Oblakova vrata. Na povratni tekmi, prva se je končala z 0:0, bo imel najverjetneje spet polne roke dela.

Njegove izjemne obrambe so pospremili tudi drugod po Evropi.

Pri španski Marci so govorili o veliki predstavi Jana Oblaka in njegovem zidu, ki ga nogometaši Reala niso mogli prebiti: "Eden od glavnih razlogov, da je Atletico še vedno živ v ligi prvakov, je Jan Oblak. Slovenski vratar je od začetka branil izjemno …"

Na hrvaškem Index.hr so zapisali, da je slovenski vratar rešil Atletico v madridskem derbiju lige prvaka: "Prvi polčas madridskega derbija četrtfinala je bil v znamenju Jana Oblaka, ki je obranil pet velikih priložnosti Reala in je najzaslužnejši, da Atletico na Santiago Bernabeu odhaja z rezultatom 0:0."

O odličnih posredovanjih slovenskega vratarja so spregovorili tudi pri španskem Asu: "Oblak je pri vsaki obrambi odreagiral neverjetno. Čeprav so ga bombardirali, je ostal miren in zbran. Če kaj označuje dobre vratarje, je to visoka raven zbranosti."

Na sport.es so Oblaka povzdignili nad oblake in mu namenili predznak heroja večera na štadionu Vicentna Calderona: "Moštvo Carla Ancelottija si je vedno našlo pot do kazenskega prostora Atletica, tam pa je svoj zid postavil Slovenec Jan Oblak. Vsakič, ko so prišli v njegovo bližino, jih je zaustavil. Za njim je fantastična tekma."

Ne spreglejte