Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
19. 2. 2016,
12.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

huligani NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 19. 2. 2016, 12.26

7 let, 12 mesecev

Huligani Olimpije sporočili Novakoviću: Ljubljana ni več tvoje mesto (foto)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Milivoje Novaković Grafit | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Slovenski reprezentant Milivoje Novaković je s selitvijo na Štajersko šokiral privržence Olimpije. Nekateri so šli tako daleč, da so gnev in bes zlili na zid ljubljanske zgradbe, kjer je ta odraščal.

Stanovalci ljubljanske soseske Nove Jarše so v četrtek na pročelju zgradbe uzrli kopico žaljivih sporočil, namenjenih njihovemu nekdanjemu sosedu. Pod njih so se podpisali huligani Olimpije, ki ne skrivajo razočaranja nad sklenitvijo sodelovanja med NK Maribor in Milivojem Novakovićem. V jeziku, polnem sočnih psovk in vulgarnih izrazov, so napadalcu slovenske reprezentance dali vedeti, da Ljubljana ni več njegovo mesto.

Vrnil se je v Slovenijo, a ne v rojstno mesto

Nogometni otrok Olimpije se je pri 36 letih odločil, da bo po vrnitvi iz Japonske klubsko kariero nadaljeval pri vijolicah. Mnogi privrženci zeleno-belih so bili začudeni. Počutili so se izigrane, saj je vodstvo zeleno-belih med zimskim prestopnim rokom večkrat poudarilo, da želi v svoje vrste privabiti Novakovića.

Drugi najboljši strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste je dres Olimpije nazadnje nosil kot mladinec. Ko so zmaji igrali še za Bežigradom, se je skušal uvrstiti v člansko ekipo, a mu ni uspelo. V poznejših intervjujih je omenjal, da se je znašel v nehvaležnem položaju, saj mu je bilo rečeno, da si mora mesto v ekipi kupiti. Pobral je šila in kopita ter se odpravil v Avstrijo. Pisalo se je leto 1999.

Osemnajst let pozneje se je po dolgi nogometni odisejadi, na kateri je opozarjal nase v Avstriji, Bolgariji, Nemčiji in na Japonskem, vrnil v Slovenijo in šokiral navijače Olimpije. Pričakovali so, da bo okrepil klub iz svojega rojstnega mesta, kjer je začel kariero, a so se zmotili. Nova bo v spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije vstopil kot napadalec Maribora, proti nekdanjemu klubu pa bi lahko zaigral že čez dobra dva tedna, ko bo v Ljudskem vrtu (sobota, 5. marec) potekal večni derbi.

Ne spreglejte