Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 10. 2016,
12.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Francesco Tahiraj NK Aluminij Bojan Špehonja disciplinski sodnik NZS Prva liga Telekom Slovenije NK Krško NK Radomlje

Četrtek, 27. 10. 2016, 12.15

6 let, 7 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika NZS

Huda kazen za vročekrvnega Albanca iz Kidričevega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Olimpija Aluminij | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaše Aluminija je po izpadu iz pokalnega tekmovanja, v katerem jih je v četrtfinalu nadigrala Olimpija, spravila v dodatno slabo voljo odločitev disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki je Francescu Tahiraju odmeril kazen nenastopanja na kar petih srečanjih.

Dvajsetletni Francesco Tahiraj, nekdanji up torinskega Juventusa, si je na gostovanju v Krškem v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije dovolil vložek, ki ne spada na športna tekmovališča. V drugem polčasu je pljunil nasprotnega igralca, nato pa se še nešportno vedel po izključitvi.

Prijel se je za svojo moškost in verbalno obračunaval z gledalci v Krškem, soigralce pa pustil na cedilu, kar je opozoril tudi njegov trener Bojan Špehonja.

Kidričani so brez kaznovanega Albanca na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije utrpeli visok domač poraz proti Olimpiji (1:4). Tahiraj bo prisilno odsoten še na štirih srečanjih Aluminija, kar bo velik udarec za drugoligaškega podprvaka, ki se ne more pohvaliti z velikim naborom kakovostnih rezervnih igralcev.

Kazen tudi Radomljam, Olimpiji le ukor

Liridon Osmanaj je na dvoboju s Celjani prejel rdeči karton. | Foto: Vid Ponikvar Liridon Osmanaj je na dvoboju s Celjani prejel rdeči karton. Foto: Vid Ponikvar Na dvoboju v Krškem je bil izključen tudi njegov soigralec Dejan Krljanović. Prejel je dva rumena kartona, kazen pa odslužil na pokalnem srečanju z Olimpijo. Zaradi nešportnega vedenja več igralcev v Krškem (trije rumeni in dva rdeča kartona) bodo morali Kidričani plačati 300 evrov.

Finančno so kaznovani tudi zadnjeuvrščeni Radomljani, ki so na dvoboju s Celjem (0:3) prejeli štiri rumene in rdeč karton. Tudi oni bodo plačali 300 evrov, izključeni Liridon Osmanaj pa bo počival na enem srečanju.

Olimpija je v nedeljo gostovala v Velenju in se z Rudarjem razšla brez zadetkov (0:0). Zaradi neupoštevanja protokola tekme, saj so zmaji zamujali pred tekmo in začetkom drugega polčasa, so prejeli opozorilni ukor.

Ne spreglejte