Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 1. 2019,
13.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

UEFA liga prvakov Manchester United PSG Neymar

Sreda, 30. 1. 2019, 13.05

1 leto

Poškodba Neymarja

Hud udarec za PSG: Neymarja ne bo še dolgo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Neymar | Neymar bo moral za deset tednov pozabiti na nogometno žogo. | Foto Reuters

Neymar bo moral za deset tednov pozabiti na nogometno žogo.

Foto: Reuters

Brazilski nogometni superzvezdnik Neymar nima sreče z zdravjem. Poškodba stopala mu je pokvarila že spomladanski del prejšnje sezone, zgodovina pa se ponavlja tudi v letu 2019, ko bo zaradi zloma kosti v stopalu primoran počivati vsaj deset tednov. Navijači PSG ga bodo zelo pogrešali na tekmah osmine finala lige prvakov, kjer se bodo Parižani pomerili s prerojenim Manchester Unitedom.

Park princev v Parizu ne bo mogel spremljati vragolij najdražjega igralca na svetu vsaj deset tednov. Brazilec Neymar, ki si je na pokalni tekmi s Strasbourgom poškodoval stopalo, bo moral zaradi zloma kosti v stopalu počivati več kot dva meseca. To je hud udarec za bogati klub iz francoske prestolnice. Ta deluje s pomočjo katarskega kapitala in se želi po številnih domačih lovorikah povzpeti še na evropski vrh, a doživlja neuspeh za neuspehom.

Leandro Paredes
Sportal PSG kupil Argentinca in poskrbel za drugi največji zimski nakup

Neymar ne bo šel pod nož

Prejšnjo sredo se je poškodoval na pokalni tekmi proti Strasbourgu. | Foto: Reuters Prejšnjo sredo se je poškodoval na pokalni tekmi proti Strasbourgu. Foto: Reuters V ligi prvakov kljub zvezdniški zasedbi ostaja brez odmevnega uspeha. Bo tako tudi v tej sezoni, v kateri si je v francoskem prvenstvu že zagotovil skoraj neulovljivo prednost pred zasledovalci (+13 z dvema tekmama manj)?

Izbranci Thomasa Tuchela se lahko večinoma osredotočijo na evropski izziv, na katerem pa proti prerojenemu Manchester Unitedu - pod vodstvom Oleja Gunnarja Solskjaerja je nanizal osem zmag, nazadnje pa doma remiziral proti Burnleyju - ne bodo mogli računati na najboljšega igralca. Dvoboja med Unitedom in PSG bosta 12. februarja in 6. marca.

Matt Ritchie
Sportal Liverpool ni povsem izkoristil spodrsljaja Cityja, polom Chelseaja

Neymar bo zaradi poškodbe stopala počival deset tednov, zdravniška služba pa je po torkovem pregledu ugotovila, da nesrečnemu Brazilcu ne bo treba na operacijo. Tako bi se lahko vrnil na igrišče konec marca in pomagal PSG do novih uspehov. Če bi Parižani izločili rdeče vrage iz Manchestra, bi Neymar preskočil tudi dvoboja v četrtfinalu.

Neymar
Sportal Je Neymar že končal sezono? #video
Ne spreglejte