Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
12. 7. 2018,
1.04

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29

12

Natisni članek

Luka Modrić Zlatko Dalić Mario Mandžukić FIFA SP 2018

Četrtek, 12. 7. 2018, 1.04

5 let, 9 mesecev

Evforični Hrvati sporočajo, da gredo do konca

Hrvaška gori, selektor po zgodovinskem uspehu sporočil: Vi niste normalni!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,29

12

Mario Mandžukić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Veliki junak Hrvaške, ki je z golom v podaljških v 109. minuti Hrvatom prinesel zmago nad Anglijo z 2:1 in nedeljski finale letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva, Mario Mandžukić je bil takoj po tekmi tako iz sebe, da je komaj našel besede. Njegov selektor Zlatko Dalić je svojim nogometašem sporočil: "Vi niste normalni!"

Anglija Hrvaška
Sportal Mandžukić poskrbel za največji hrvaški nogometni uspeh

Hrvaška slavi svoje nogometaše in bo to počela še vsaj do nedelje! Dve desetletji so naši južni sosedje čakali, da bodo ponovili uspeh bronastih iz leta 1998 in zdaj dočakali celo rod, ki ga je presegel.

Po dramatičnem sredinem polfinalu proti Angliji v Moskvi so v finalu letošnjega svetovnega prvenstva, potem ko so v drugem polčasu izničili zgodnje vodstvo Angležev in v 109. minuti dočakali gol, ki bo, vsaj do nedelje, najlepši trenutek v zgodovini hrvaškega nogometa.

Zanj je poskrbel pogosto kritizirani napadalec, ki je v izločilnem delu letošnjega prvenstva najprej zabil gol Dancem, potem prispeval asistenco za gol proti Rusom v četrtfinalu in zdaj z 31. golom v reprezentančnem dresu poskrbel še za zgodovinsko zmago.

Mario Mandžukić: To je čudež

Gol za finale Maria Mandžukića. | Foto: Reuters Gol za finale Maria Mandžukića. Foto: Reuters "Pogovarjal sem se s svojimi soigralci. Mi se niti ne zavedamo tega, kaj nam je uspelo. Ne, ne … Ne vem, ne vem. To je čudež. Ne, ni čudež, zaradi tega, ker smo mi. Videli ste danes," je takoj po velikem slavju na igrišču kar malce zmedeno v televizijske kamere, očitno še malce v šoku po velikem uspehu, govoril Mario Mandžukić.

"To lahko uspe samo velikim, pogumnim ekipam. Zaostajali smo proti Angležem, se vrnili in zmagali. Igramo tak turnir, ker igramo s srcem za našo Hrvaško," je, potem ko se je malce bolj zbral, še povedal napadalec Juventusa.

"Mislim, da je zdaj velika zabava vsepovsod. In prav je tako. Zaslužili smo si!" je nadaljeval 32-letni napadalec, ki je drugi najboljši strelec v zgodovini hrvaške reprezentance, in bil v napovedi velikega finala, ki Hrvate čaka v nedeljo ob 17. uri, zelo kratek.

"Uživamo, igramo nogomet in tako bo tudi v finalu," je Francozom sporočil Mandžukić.

Zlatko Dalić: Gremo po naslov svetovnega prvaka!

Zlatko Dalić je poskrbel za podvig. | Foto: Getty Images Zlatko Dalić je poskrbel za podvig. Foto: Getty Images Ves iz sebe je bil po tekmi tudi hrvaški selektor, ki se je po zadnjem sodnikovem žvižgu najprej ulegel na nogometno zelenico, saj ni mogel verjeti, kaj se dogaja, potem pa po z naskokom največjem uspehu njegove trenerske kariere povedal, kaj si misli o vsem skupaj, kar se dogaja.

"Moram čestitati fantom in reči: Vi niste normalni! To, kako so odigrali, kako so tekli in kako so se borili, je fantazija! To je za zgodovino," je dejal Zlatko Dalić.

"Nihče ni želel iz igre, ker nihče ni čutil, da je utrujen," je hrvaški selektor razkril fanatičnost svojih nogometašev in ob tem pojasnil, zakaj v rednem delu tekme ni opravil niti ene samcate menjave.

"Bili smo zelo pogumni in zaradi tega nas je nagradil bog. Ob polčasu sem fantom rekel, da ne smejo popustiti, naj ne izgubijo glave in naj si podajajo žogo. Rekel sem jim še, da smo boljša ekipa in naj igrajo po zemlji," je še povedal 51-letni trener, ki je selektor Hrvaške postal šele 48 ur pred zadnjo tekmo rednega dela kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo, ko je Hrvatom gorelo pod nogami.

"Prepričan sem, da je na Hrvaškem norišnica. Kult reprezentance se je izgubil, ampak te fantje so ga vrnili. To je zmaga za vse naše navijače na Hrvaškem in tudi v Bosni in Hercegovini," je še povedal v BiH rojeni hrvaški selektor.

"Ne bomo se ustavili. Gremo po naslov svetovnega prvaka!" je za konec navdušil Dalić.

Bodo hrvaški nogometaši postali svetovni prvaki?

  • Da
    63,72 %
    1054 glasov
  • Ne
    30,29 %
    501 glasov
  • Me ne zanima
    5,99 %
    99 glasov
Oddanih 1654 glasov

Luka Modrić sporoča, da se hrvaški nogometaši ne nameravajo ustaviti. | Foto: Reuters Luka Modrić sporoča, da se hrvaški nogometaši ne nameravajo ustaviti. Foto: Reuters

Luka Modrić: Česa takega še nisem začutil

Po tekmi je pred mikrofone stopil tudi kapetan Hrvaške in njen z naskokom največji zvezdnik. "Odigrali smo fenomenalno. Ko smo prejeli gol, smo jih nadigrali, čeprav so nekateri govorili, da smo po tem, ko smo že dvakrat igrali podaljške, utrujeni in tudi to, da so Angleži bolje fizično pripravljeni, ampak tega danes niso pokazali," je po tekmi Angleže malce zbodel Luka Modrić, štirikratni evropski prvak z Real Madridom.

"Škoda, da smo spet igrali podaljške, ampak hvala bogu tokrat vsaj ni bilo enajstmetrovk. Pokazali smo karakter. Še tretjič na letošnjem svetovnem prvenstvu smo se vrnili po zaostanku in tudi tokrat smo verjeli, da nam bo uspelo," je povedal vezist, za katerim je nova sijajna nogometna predstava.

"Ne želimo se ustaviti, saj smo sem prišli po nekaj več. Ničesar nismo glasno najavljali. Bili smo skromni in šli korak za korakom, ampak vera v nas je bila od samega začetka velika. Odkar sem v reprezentanci, česa takega še nisem začutil," je finale za konec najavil nogometaš s številko 10 na hrbtu, ki za reprezentanco igra že več kot 12 let in je do zdaj zbral že kar 111 nastopov.

Lahko kapetan in selektor Hrvaško uvrstita na zemljevid držav, ki so postale svetovne prvakinje? | Foto: Reuters Lahko kapetan in selektor Hrvaško uvrstita na zemljevid držav, ki so postale svetovne prvakinje? Foto: Reuters

Hrvati se lahko v nedeljo vpišejo med nesmrtne

V nedeljo je pred njim 112. in z naskokom najpomembnejši nastop. Kako tudi ne, čez tri dni njega in njegove soigralce čaka najpomembnejša tekma vsakega štiriletnega nogometnega obdobja.

Ura in pol ali nekaj več nogometa, ki jih lahko za vedno zapiše v zgodovino svetovnega nogometa. Kot deveto državo, ki ji je to uspelo. V nedeljo jih čaka finale svetovnega nogometnega prvenstva.

Objave nekaterih hrvaških reprezentantov po tekmi na Instagramu:

 

Cestitam sefe @daliczlatko..!!!🙌🇭🇷 idemo hrvatska..💪🙏 #iznadsvihhrvatska

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

 

HRVATSKAAAAAAA ZAUVIJEK AJMOOO NEKA GORIII SVE ❤️❤️❤️

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06) on

 

Hvala ti Boze moj ❤️🇭🇷#bogihrvati

A post shared by Mateo Kovacic (@mateokovacic8) on

 

Jedna s Rebom 🤪 @hns_cff

A post shared by Ante Rebić (@anterebic) on

Anglija Hrvaška
Sportal Hrvati po velikem preobratu do zgodovinskega uspeha!
Ne spreglejte