Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
13. 6. 2015,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wayne Rooney Roy Hodgson angleška nogometna reprezentanca

Sobota, 13. 6. 2015, 19.27

8 let

Hodgson skrivnosten, Rooneyja ne zanima rekord

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Le nekaj ur po pristanku angleške reprezentance na brniško letališče sta pred nedeljsko tekmo pred mikrofon stopila še angleški selektor Roy Hodgson in kapetan Wayne Rooney.

Tiskovna dvorana v Stožicah je bila že pol ure pred začetkom nabito polna in prisotni so komaj čakali, da spregovorita angleški kapetan in selektor. Ogromno je bilo tudi angleških novinarjev, ki svoje reprezentance spremljajo na vsakem koraku.

Prvi je besedo dobil 67-letni angleški selektor, ki je za začetek veselo povedal, da ima na voljo vseh 23 igralcev, ki jih je vpoklical. Močno bo pogrešal le napadalca Dannyja Welbecka, ki je na novembrski tekmi na Wembleyju proti Sloveniji dvakrat premagal Samirja Handanovića.

Vsi so zdravi

"S sabo sem pripeljal vseh 23 igralcev, ki so zdravi in pripravljeni za igro. Komaj čakamo, da preizkusimo zelenico, na kateri bomo v nedeljo lovili nove tri točke v teh kvalifikacijah," je za začetek dejal Hodgson.

"Tako kot pred vsako tekmo kvalifikacij tudi tokrat ne bom povedal, s katerimi možmi bom začel tekmo proti Sloveniji. Eno ali dve stvari lahko zadržimo zase, zato ne bom ničesar namigoval," je ostal skrivnosten angleški selektor.

Ni bilo dodatnega treninga

Novinar Sky Sportsa ga je za konec še vprašal, ali je res, da so imeli po razočaranju v Dublinu dodaten trening. "Ne vem, od kje vam ta informacija. Vedno se držimo načrta, ki je že dalj časa vnaprej določen. Tako je bilo tudi tokrat," je govorice odločno zanikal Hodgson.

Naredili korak naprej

"Naša samozavest ni taka, kot bi morala biti, a mislim, da smo v zadnjem letu naredili velik korak naprej. Imamo izjemno mlado ekipo, ki lahko le napreduje. Tekma proti Sloveniji nam bo koristila tudi kot nabiranje dodatnih izkušenj za težke izzive, ki nas čakajo v prihodnosti," je še sklenil selektor Anglije.

Dublin je pozabljen, želijo tri točke

Nekaj besed je v nadaljevanju spregovoril tudi Wayne Rooney. "Tekma pretekli teden je bila za nas veliko razočaranje, a moramo iti naprej. Ta tekma je pozabljena. Z mislimi smo samo pri nedeljski tekmi, kjer si želimo nove tri točke," je začel kapetan Treh levov.

Prvo ekipa, nato individualni dosežki

Prvi zvezdnik angleške reprezentance na večni lestvici najboljših strelcev zaostaja (47) le še za Bobbyjem Charltonom (49) in Garyjem Linekerjem (48). A podiranje rekordov za Rooneyja ni prva skrb: "Celotno mojo kariero je bila ekipa, za katero sem igral, na prvem mestu. Najprej hočem pomagati ekipi, če pri tem porušim še kakšen individualen rekord, je še toliko lepše. A nikakor to ni najpomembneje."

Anglija lovi šest od šest

Angleži bodo imeli v nedeljo priložnost, da v teh kvalifikacijah ostanejo nedotakljivi. Igrali so pet tekem in vse dobili. Lovijo torej že šesto zmago, ki bi jih postavila na prag uvrstitve na evropsko prvenstvo 2016.

"Sezona je bila zelo dolga. Smo že na sredini junija, pa še nismo imeli nobene pavze. Vsi smo odločni, da iz sebe iztisnemo vse, kar imamo trenutno v nogah, in si v nedeljo zagotovimo dober rezultat," je še dejal Rooney, nato pa odhitel na trening.

Ne spreglejte