Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
6.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 6.17

8 let

Handanoviću že aplavzi, pohvale Koprčanom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Inter je priprave v Roveretu, ki se nahaja med Verono in Milanom, sklenil z obračunom in zmago proti Luki Koper (2:0). Na tekmi, polni slovenskih nogometašev, je bil v ospredju Samir Handanović.

Slovenski reprezentančni kapetan je v dresu Interja odigral tretjo tekmo (po medsebojnem obračunu nogometašev Interja in lokalni ekipi Trentina) in prvo resnejšo. Koprčani so namreč že sklenili priprave, kar se je videlo tudi na igrišču, saj so bili večji del prvega polčasa proti sicer precej razredčeni zasedbi Interja (manjkali so Sneijder, Pazzini, Chivu, Alvarez, Jonathan, Cambiasso ...)vsaj enakovredni. Osredotočili so se na prvenstvo, vendar so prvi krog prav ob povabilu milanskega kluba prestavili in se odpravili v Italijo na tekmo.

Handanović: Dober test za Koper, še se privajam

Že uro pred tekmo se je na štadionu Quercia zbralo kakšnih pet tisoč navijačev Interja, nekaj ljubiteljev nogometa in Kopra pa je prišlo tudi iz Slovenije. Precej jih je tekmo spremljalo tudi izza ograje. Med prvimi je na ogrevanje prišel prav novinec, ki je iz Udineseja v Inter prestopil za okrog 11 milijonov evrov in bil deležen aplavza kot največji zvezdniki tega italijanskega velikana.

"Pri nas niso vsi igrali. Koper se je prikazal v dobri luči in predvsem želel igrati nogomet. Mislim, da je bil to dober test za njih. Zdijo se dobro pripravljeni. Sam se še privajam na nov klub," je po tekmi v sproščenem tonu dejal Samir Handanović. Kaj vse je še dejal, pa si boste lahko prebrali v intervjuju.

Handanović, ki je dan prej dopolnil 28 let, kakšnega večjega dela proti Koprčanom ni imel, bil je zanesljiv ob redkih posredovanjih, po dobri uri pa ga je zamenjal Luca Castelazzi. Z njima se je pred tekmo ogreval tudi Vid Belec, ki je med drugim pokazal nekaj razkošnega talenta in na prepričljiv način zaustavljal strele Coutinha in Diega Milita, a priložnosti tokrat ni dobil. Morda bo po pripravah spet odšel na posojo.

Bračun: Veliko so se naučili

Po tekmi je bil kljub porazu zadovoljen tudi strateg Koprčanov. Primorci so se dobro zoperstavili ''nerazzurrom'', ob koncu obračuna pa bi lahko dosegli tudi častni zadetek, a prestrežene žoge Maksa Barišiča, najboljši strelec kadetske lige se je izkazal tudi s podajo, Matej Pučko z 11-metrov neoviran ni uspel spraviti v gol, temveč je sprožil preko Castelazzija. Mladi Pučko je bil eden vidnejših na igrišču. Pokazal je razkošen talent tudi v obračunih s takšnimi imeni svetovnega nogometa kot sta zimzeleni Javier Zanetti in Maicon. "Odigrali smo dobro tekmo. Bil je trd in čvrst obračun. V enem delu tekme smo imeli posest žoge in narekovali ritem, a na žalost nismo izkoristili nekaj priložnosti za zadetek - predvsem mislim na tisto od Pučka, s čimer bi dobili dodatno zadovoljstvo. Za mlade igralce je to dobra izkušnja, vprašanje, kdaj bodo še lahko igrali proti takšni ekipi. Mislim, da so se veliko tudi naučili," je povedal Milivoj Bračun.

Mavrič Rožič: Brez evforije

Eden najboljših na igrišču je bil Matej Mavrič, ki je v prvem polčasu celo rešil koprsko mrežo po strelu Milita. Izkušeni branilec je pokazal, da bo še kako velika pridobitev za mlado koprsko ekipo, ki je igrala brez poškodovanih Ivana Brečevića in Mitje Lotriča. "Predvsem v prvem polčasu smo pokazali pravi obraz in dobro igro, a treba se je zavedati, da je razlika v pripravljenosti obeh ekip velika. Zaradi dobre igre ne smemo zganjati prevelike evforije, kajti že čez šest dni bo treba proti Mariboru pokazati vse kar znamo. Čeprav imamo veliko mladih igralcev, se renomiranega nasprotnika nismo ustrašili, ampak smo hoteli igrati nogomet," je dejal novinec v dresu Kopra, ki je bil dolga leta tudi član slovenske reprezentance.

Milito: Mavrič Rožič se je izkazal

Po tekmi je spregovoril tudi eden največjih zvezdnikov milanskega velikana, Diego Milito. "Proti Kopru smo bili zelo utrujeni, kar je normalno. Imamo izvrstne priprave, delamo dobro in upam, da bomo tako nadaljevali," je dejal argentinski napadalec, ki bi lahko dosegel tudi zadetek, a mu je ob koncu prvega polčasa Mavrič Rožič žogo izbil z golove črte. "Branilec se je izkazal. Coutinho? Fantastičen igralec, posoja v Španiji mu je prišla prav in letos od njega veliko pričakujemo," je sporočil junak finala lige prvakov, ko je v Madridu z dvema zadetkoma proti Bayernu priboril Interju evropski naslov.

Koprčani so s to tekmo pred očmi prvega moža kluba Anteja Guberca in tudi koprskega župana Borisa Popovića potrdili, da imajo precej obetavno ekipo, ki jo je med drugim pohvalil tudi Samir Handanović. Slednji pa se je po videnem sodeč že dobro znašel v zvezdniškem okolju.

Ne spreglejte