Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 1. 2008,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 13. 1. 2008, 18.43

8 let

Handanovič zaklenil vrata, Šišič na velikem derbiju

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Samir Handanovič je na Sardiniji zaklenil vrata Udineseja, WBA je s pomočjo Roberta Korena in Boštjana Cesarja povečal naskok na vrhu, Betis je z Brankom Iličem ugnal Getafe, Mirnes Šišič pa je ...

Italija Konec tedna so se po kratkem zimskem počitku na zelenice na Apeninskem polotoku vrnili nogometaši. Samir Handanovič je pomagal Udineseju do devete zmage v tej sezoni in z izjemnimi posredovanji spravljal v obup napadalce zadnjeuvrščenega kluba iz prestolnice Sardinije, ki je imel kar 61 minut na igrišču nogometaša več. ''Črno-beli'' so v 18. krogu v gosteh odpravili Cagliari z 1:0, pri gostiteljih pa ni kandidiral za nastop (ni ga bilo niti na klopi za rezervne igralce) mladi slovenski vratar Jan Koprivec.

Frosinone je v italijanski drugi ligi doma brez pomoči Zlatka Dediča remiziral z Brescio, 3.559 gledalcev na štadionu Matusa pa je bilo prikrajšano za zadetke. Bologna je s prepričljivih 3:0 ugnala Mantovo. Na štadionu Renato Dall'Ara se je zbralo 13.678 gledalcev, pri gostih pa ponovno ni dobil priložnosti ''rezervni'' vratar Jasmin Handanovič. Lecce je brez Aneja Lovrečiča osvojil le točko proti Messini (0:0).

Anglija West Bromwich Albion je v 27. krogu angleške druge lige v gosteh odpravil Hull (3:1) in si na račun spodrsljajev dveh najresnejših tekmecev (poraz Watforda v Prestonu ter le domači remi Bristola proti Colchestru) povečal prednost na prvem mestu. V dresu WBA sta ponovno zaigrala oba slovenska legionarja na Otoku. Robert Koren je odigral vseh 90 minut, Boštjan Cesar pa je vstopil v igro v 76. minuti.

Francija Sochaux je vstopil v leto 2008 v francoskem prvenstvu z zmago v gosteh pri Le Mansu (2:0). Trener ''rumeno-črnih'' Francois Gillet ni uvrstil med kandidate za sobotno srečanje slovenskega napadalca Valterja Birso, njegov kolega iz izbrane vrste Bojan Jokič pa je spremljal tekmo na klopi za rezervne igralce. Sochaux se je na račun četrte zmage v tej sezoni približal ostalim tekmecem v spodnjem delu prvoligaške razpredelnice, še vedno pa ostaja na nehvaležnem predzadnjem mestu.

Grčija Veliki derbi grškega nogometnega prvenstva med Olympiacosom in Panathinaikosom se je končal brez zmagovalca (1:1). Na razprodanem štadionu Karaiskakis se je zbralo okrog 35.000 gledalcev, po dogovoru z grško krovno nogometno zvezo pa na tribunah ni bilo ''gostujočih'' navijačev ''zeleno-belih''. Oba zadetka sta bila dosežena v prvem delu. Po dolgem času je na največjem grškem dvoboju zaigral tudi slovenski legionar. V 71. minuti je vstopil v igro Mirnes Šišič. Donedavni nogometaš Levadiakosa, ki si je pri moštvu iz Pireja izbral igralno številko 77, je tako po prihodu v grško prestolnico nastopil še na drugem zaporednem dvoboju ''rdeče-belih''. Nedeljski remi so najbolj pozdravili navijači tretjega atenskega velekluba, AEK-ja. Slednji je namreč ohranil prvo mesto na razpredelnici. Olympiacos je po 16 odigranih krogih zbral točko manj, Panathinaikos pa sledi na tretjem z dvema točkama zaostanka.

Španija Real Betis je v 19. krogu elitnega španskega prvenstva razveselil domače navijače na štadionu Ruiz de Lopera z zmago proti Getafeju s 3:2. Vso tekmo je odigral Branko Ilič, zaradi lažje poškodbe rebra pa si je pred tekmo pomagal z uporabo tablet za lajšanje bolečin. Gostje iz predmestja Madrida so navkljub zaostanku z 0:3 pokazali veliko željo po preobratu, a jim je za kaj več od ''častnega'' poraza z 2:3 zmanjkalo časa ...

Real Sociedad si je v ''baskovskem'' derbiju 20. kroga druge španske lige proti Alavesu priigral zmago v zadnji minuti. Na štadionu Anoeta se je zbralo 19.297 gledalcev, za klub iz San Sebastiana, ki se je na lestvici povzpel na peto mesto, pa znova ni zaigral slovenski reprezentant Dalibor Stevanovič.

Nizozemska Groningen je v soboto v 19. krogu nizozemskega prvenstva doma (zbralo se je 19.295 gledalcev) ugnal Excelsior s 3:2. Moštvo Tima Matavža, ki je vstopil v igro v 81. minuti pri rezultatu 2:2, zaseda na lestvici ''Eredivisie'' visoko četrto mesto. Mladi slovenski reprezentant je pripomogel do dragocene zmage, saj je padel odločilen zadetek v zadnjih trenutkih tekme. Groningen je zbral v dosedanjem delu sezone enako število točk kot znamenita nizozemska kluba Ajax in Feyenoord, ki pa imata boljšo razliko v zadetkih, pa tudi odigrano tekmo manj.

Ciper Anorthosis Famagusta ostaja neporažen tudi po 16. krogu ciprskega prvenstva. Moštvo Antona Žlogarja, ki je prispeval podajo, je v soboto petič v tej sezoni oddalo ''dve točki'' tekmecem, tokrat je doma remiziralo proti tretjeuvrščenemu Apollonu iz Limassola (1:1). Na lestvici ima pred najbližjim zasledovalcem devet točk prednosti.

Izrael Mitja Mörec je z Maccabijem Herzlyo v gosteh premagal Bnei Yehudo z 1:0. Slovenski branilec je igral devetdeset minut. Zaradi kazni rumenih kartonov bo v prihodnjem krogu počival.

Ne spreglejte