Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 12. 2013, 18.59

8 let

Handanović odšel na počitek z nasmehom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Samir Handanović se je z Interjem veselil sladke zmage nad Milanom, Jan Oblak podira osebne mejnike na Portugalskem, Mišo Brečko je s Kölnom postal jesenski prvak ...

Samir Handanović: Inter je v nedeljo zvečer navijače, zbrane na prepolnem San Siru, razveselil s sladko zmago nad mestnim tekmecem Milanom. Slovenski vratar je mrežo na derbiju della Madonnina ohranil nedotaknjeno. Za predstavo si ni prislužil najvišjih ocen pri Interju, predvsem zaradi treh ne najbolj posrečenih posredovanj v prvem polčasu, a je najbolj pomemben podatek, da se za njegovim hrbtom ni znašla nobena žoga.

Italijanski mediji so poudarili, da je bil najboljši takrat, ko je bilo najbolj treba. V zaključku srečanja, ki je po zaslugi atraktivnega zadetka Rodriga Palacia pripadel udarnim gostiteljem. Modro-črni na lestvici po zadnji letošnji tekmi zasedajo peto mesto, za vodilnim Juventusom zaostajajo 15, za tretjeuvrščenim Napolijem (to mesto pelje v ligo prvakov) pa pet točk.

Jan Oblak: Benfica je v petek uresničila cilj na gostovanju v Setubalu. Vitorio je premagala z 2:0. Oba zadetka sta padla v drugem polčasu, med vratnicama lizbonskega velikana pa je prvič v karieri v portugalskem prvenstvu od prve minute stal mladi Slovenec. Izkoristil je poškodbo starejšega soigralca Arturja Moraesa, ki ga ni bilo niti na klopi. Škofjeločan, odkar brani za Benfico v prvenstvu, še ni prejel zadetka. Na vrhu portugalskega prvenstva so s 33 točkami trije klubi. Poleg Benfice še mestni tekmec Sporting in Porto.

Siniša Anđelković*: Palermo je v soboto v drugi italijanski ligi zapravil priložnost, da bi se prebil na vrh. Na gostovanju pri Carpiju je ostal praznih rok (0:1), izmed Slovencev, ki branijo rožnate barve Palerma, pa je zaigral le Anđelković. Kranjčan je na igrišču prebil vso tekmo, Armin Bačinović je dvoboj spremljal na klopi za rezervne igralce, Aljaž Struna pa ni kandidiral za tekmo.

Gregor Balažic: Novopečeni reprezentant in branilec Karpatyja že nekaj tednov uživa na zasluženem počitku. Odpravil se je v zelo tople kraje na drugo poloblo, ukrajinsko prvenstvo pa se bo nadaljevalo marca prihodnje leto.

Mišo Brečko: Köln je jesenski naslov kozličkov v drugi nemški ligi kronal s prestižno zmago v lokalnem derbiju. V nedeljo je v Düsseldorfu odpravil Fortuno s 3:2, junak srečanja pa je bil dvakratni strelec Nigerijec Anthony Ujah. Trboveljčan je kapetanski trak nosil vso tekmo, tako kot tudi njegov občasni soigralec v slovenski reprezentanci, Dominic Maroh. Köln ima pred drugouvrščenim Greuther Fürthom, za katerega je Goran Šukalo v jesenskem delu dosegel tri zadetke, štiri točke prednosti.

Boštjan Cesar: Chievo je v nedeljo povedal na Olimpijskem štadionu v Torinu, a so ga nato biki povsem dotolkli, tako da je moštvo iz Verone izgubilo z 1:4. Ljubljančan zaradi kazni ni kandidiral za srečanje, Chievo je na lestvici padel na 16. mesto.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v soboto doživel boleč poraz. Bnei Sakhnin je izkoristil prednost domačega prvenstva in zmagal kar s 4:0. Ljubljančan je odigral vso tekmo in v 83. minuti prejel rumeni karton. Nogometaši v Izraelu bodo letos odigrali še en krog.

Bojan Jokić*: Villarreal je v soboto na domačem Madrigalu izgubil s Sevillo (1:2). Moč mariborskega tekmeca v 1/16 ligi Europa ni okusil Gorenjec, ki je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce. Rumena podmornica je na šestem mestu, Sevilla pa se ji je približala le na dve točki zaostanka.

Dejan Kelhar*: Qabala je v zadnjem krogu jesenskega dela prve azerbajdžanske lige z 2:0 premagala Baku in osvojila naslov podprvaka. Brežičan je spet ostal brez nastopa, dvoboj je spremljal s klopi za rezervne igralce. Prvenstvo se bo nadaljevalo februarja.

Miral Samardžić: Šerif iz Tiraspola je v Moldaviji zlahka osvojil naslov jesenskega prvaka. Pred mestnim tekmecem Tiraspolom ima 11 točk prednosti. Jesenski del se je končal že 8. decembra, boji za točke se bodo nadaljevali konec februarja 2014.

Andraž Struna: PAS Giannina se bo v prvi grški ligi danes pomerila z Arisom iz Soluna. Na igrišču bi se lahko pomerila dva Slovenca. Barve gostiteljev brani Primorec, pri gostih, ki so na zadnjem mestu, pa redno igra Rok Elsner.

Valter Birsa: Milan je nesrečno izgubil mestni derbi, ki ga je v nedeljo gostil Inter (0:1), Primorec pa zaradi poškodbe mišice ni kandidiral za srečanje, na katerem bi lahko predstavljal nevarnost za reprezentančnega soigralca Handanovića. Milan je po novem razočaranju na lestvici padel na 13. mesto. V 17 nastopih je zmagal le štirikrat.

Josip Iličić: Fiorentina se je namučila za zmago pri novincu Sassuolu. Zmagoviti zadetek je v Reggio Emilii padel v 82. minuti, dosegel ga je najboljši strelec serie A Giuseppe Rossi. Kranjčan je odigral 89 minut in dokazal, da so govorice o morebitni posoji med zimskim premorom nepotrebne. Vijolice so zadržale četrto mesto.

Kevin Kampl: Red Bull Salzburg je imenitni jesenski del, v katerem je kraljeval v domačem prvenstvu in ligi Europa, sklenil v sredo, ko jo v gosteh z 1:0 ugnal Wacker Innsbruck. Slovenec, pred dnevi s strani trenerjev izbran za najboljšega nogometaša avstrijskega prvenstva, je odigral vso tekmo. Avstrijsko prvenstvo se bo za "rdeče bike" nadaljevalo 2. februarja 2014.

Andraž Kirm: Groningen je v nedeljo v prvi nizozemski ligi napolnil mrežo NEC-a iz Nijmegena. Bilo je kar 5:2 za zeleno-bele, za katere je Ljubljančan odigral vso tekmo in jesenski del sklenil na visokem šestem mestu.

Rene Krhin*: Bologna je v času nedeljskega kosila v izjemno pomembni tekmi premagala Genoo (1:0) in se odlepila z dna prvoligaške lestvice. Prezimila bo na 17. mestu. Štajerec je odigral vso tekmo in v 89. minuti prejel rumeni karton.

Jasmin Kurtić: Sassuolo je padel v črno rezultatsko luknjo. Vštevši pokal je izgubil že četrtič zapored s skupno razliko v zadetkih 0:8. Tokrat je doma izgubil s Fiorentino (0:1). Slovenski reprezentant je v igro vstopil v drugem polčasu, v 75. minuti prejel rumeni karton, na koncu pa stisnil roku dobremu prijatelju in nekdanjemu soigralci na Siciliji, Iličiću.

Dejan Lazarević: Chievo je v nedeljo povedal na Olimpijskem štadionu v Torinu, a so ga nato biki povsem dotolkli, tako da je moštvo iz Verone izgubilo z 1:4. Domžalčan je v igro vstopil v 69. minuti.

Dalibor Stevanović: Slask Vroclav v jesenskem delu prve poljske lige ni navdušil, saj bo prezimil na 13. mestu. Ker se bo prvenstvo nadaljevalo šele sredi februarja, je povratnik v slovensko reprezentanco že na novoletnem počitku.

Robert Berić: Graški Sturm se je od jesenskega dela avstrijskega prvenstva poslovil z domačo zmago nad dunajskim Rapidom. V sredo je zeleno-bele premagal z 2:0. Krčan je odigral 71 minut in prvi del sezone 2013/14 končal s šestimi zadetki. Sturm bo prezimil na šestem mestu, za vodilnim Salzburgom zaostaja 20 točk.

Roman Bezjak: Ludogorec je jesenski del (s tekmo manj) zaključil na drugem mestu, Korošec pa je z desetimi zadetki peti najboljši strelec prvenstva. Branilci naslova iz Razgrada so zadnjo prvenstveno tekmo odigrali 15. decembra, na igrišča se vračajo sredi februarja 2014, nato pa jih podobno kot Maribor čakata nastopa v 1/16 finala lige Europa.

Zlatko Dedić: Dynamo Dresden je v petek doma remiziral z Bochumom, Koprčan, ki je v igro vstopil v 70. minuti, pa se je ubadal z mešanimi občutki, saj je nastopil proti nekdanjim soigralcem. Začetni izid 0:0 se tudi po vstopu izkušenega slovenskega napadalca ni spreminjal, tako da je Dynamo z novo točko končal jesenski del na zelo nevarnem predzadnjem mestu. Pri dnu druge nemške lige je velika gneča, saj ima Bochum, ki je na 11. mestu, le dve točki več od rumeno-črnih iz Dresdna.

Zlatan Ljubijankić*: Omiya Ardija je prvenstvo končala na 14. mestu, tako da se lahko Ljubljančan predaja užitkom počitka.

Tim Matavž*: PSV-ju je očitno steklo. Po črnem nizu, ko je v dvanajstih tekmah v vseh tekmovanjih pozdravil le eno zmago (nad zagrebškim Dinamom v ligi Europa, oba omenjena kluba sta tudi izpadla), je boljše čase napovedal prejšnji teden, ko je na gostovanju napolnil mrežo Utrechta (5:1). V nedeljo je nadaljeval v zmagovitem slogu in ADO Den Haag, nekdanji klub Aleksandra Radosavljevića, odpravil z 2:0. Primorec zaradi okrevanja po operaciji počiva, na igrišča naj bi se vrnil februarja.

Milivoje Novaković*: Ljubljančan se poslavlja od kluba iz Saitame, saj ga je nemški Köln tja posodil le do konca decembra. Kje bo nadaljeval kariero, ni znano. S Kölnom je pogodbeno vezan do konca te sezone, a po informacijah, ki prihajajo iz Nemčije, se tja zagotovo ne bo vrnil. Pri Kölnu naj bi namreč pripravljali prekinitev pogodbe. Ker se je zelo izkazal – z 12 prvenstvenimi zadetki na 26 tekmah je bil z naskokom najboljši strelec svoje ekipe –, ne bi bilo presenečenje, če bi ostal na Japonskem, saj je zagotovo opozoril nase tudi nekatere druge, boljše klube od Omiye Ardije.

Nejc Pečnik: S Crveno zvezdo bo prezimil na drugem mestu, v spomladanskem delu srbskega prvenstva pa bo težko pričakovani naslov z rdeče-belimi še naprej naskakoval pod vodstvom Slaviše Stojanovića, ki je prejel zaupnico vodstva.

Ne spreglejte