Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
12.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Ivica Guberac Afera Kobra

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 12.45

6 let, 6 mesecev

Guberac ni priznal krivde v zadevi Kobra #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Guberac | Foto STA

Foto: STA

Ivica Guberac na današnjem predobravnavnem naroku v zvezi s t. i. zadevo Kobra ni priznal krivde. Koprski nogometaš, ki si zdaj služi kruh v banjaluškem Borcu, se je na sodišču znašel zaradi droge, ki so jo našli v njegovem stanovanju. Predobravnavni narok se bo nadaljeval prihodnjo sredo.

Po tem, ko se je Guberac danes pred sodnico Tatjano Pavlovec izrekel za nedolžnega, je njegova zagovornica Monika Mavsar še pred predstavitvijo dokaznih predlogov in predlogov za izločitev dokazov predlagala preložitev današnjega naroka, da bi se obramba lahko opredelila do novih dokaznih predlogov tožilstva.

Slovo od Moskve

Sodnica je za nadaljevanje naroka tako določila prihodnjo sredo, 16. avgust, sicer pa na današnjem naroku ni bilo veliko vsebine. Je pa sodni postopek očitno vplival tudi na razvoj Guberčeve kariere.

Guberac je še nedavno zastopal moskovski klub Khimhi, po novem igra ta banjaluški FK Borac. | Foto: Vid Ponikvar Guberac je še nedavno zastopal moskovski klub Khimhi, po novem igra ta banjaluški FK Borac. Foto: Vid Ponikvar

Koprski vezist je pri navajanju osebnih podatkov tako pojasnil, da nima več začasnega prebivališča v Moskvi, pač pa v Banja Luki v Bosni in Hercegovini. Guberac je še do pred nedavnim branil barve moskovskega Khimhija, zdaj pa je v postavi banjaluškega FK Borac. Kot je navedel ob vprašanju sodnice, njegovi dohodki znašajo 3000 evrov mesečno.

Kaj očitajo Gubercu?

Guberac je le eden od skupno 16 obdolžencev v zadevi Kobra, osem med njimi je v priporu. Kriminalna združba, katere jedro naj bi predstavljala kosovska družina Hoxhaj, naj bi se ukvarjala s preprodajo drog ter trgovala z orožjem in ilegalnimi pribežniki.

Gubercu tožilstvo konkretno očita kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog. Kriminalisti so v sklopu preiskave namreč opravili tudi hišno preiskavo pri Gubercu in v kleti našli drogo. Kot je tedaj pojasnila njegova zagovornica Monika Mavsar, je sistemski ključ, ki odpira tako njegovo stanovanje kot garažo in klet, imel tudi njegov prijatelj iz otroštva.

Ne spreglejte