Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
4. 12. 2016,
10.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Pep Guardiola Antonio Conte Chelsea Manchester City angleško prvenstvo

Nedelja, 4. 12. 2016, 10.51

6 let, 6 mesecev

Po derbiju 14. kroga angleškega prvenstva

Guardiola počasi spoznava, da ni več v Nemčiji ali Španiji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Pep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

Derbi dveh glavnih kandidatov za angleški naslov se je končal z na koncu gladko zmago Chelseaja (3:1), ki je dobil še osmo tekmo zapored in le potrdil prvo mesto na lestvici.

Londončani so v Manchester prišli zelo samozavestni in to hitro pokazali tudi na terenu. Vseeno so po veliki smoli branilca gostov Garyja Cahilla po avtogolu povedli sinje modri in na odmor odšli s prednostjo zadetka.

V drugem polčasu je četa Antonia Conteja, ki je povsem preporodil ekipo, stopila na plin in prek Diega Coste prišla do izenačenja. Podal mu je Cesc Fabregas, ki je za modre zaigral prvič po tistem sramotnem porazu konec septembra proti Arsenalu (3:0).

Deset minut pozneje je zadel še rezervist Willian in srečanje je bilo odločeno. Zmago je v zadnji minuti rednega dela le še potrdil še Eden Hazard (3:1) in osma zaporedna zmaga je bila tukaj.

Bo Pepu Guardioli uspelo Man City popeljati do novega naslova angleškega prvaka?

  • Da.
    7,88 %
    19 glasov
  • Ne.
    81,74 %
    197 glasov
  • Ne vem, napeto bo vse do konca.
    10,37 %
    25 glasov
Oddanih 241 glasov

V sodnikovem podaljšku dva rdeča kartona

Vse skupaj je zelo razjezilo domače, še posebej Sergia Agüera, ki je globoko v sodnikovem podaljšku grdo s podplatom zadel Davida Luiza in prejel rdeč karton. V prerivanju, ki ga je sprožil nevaren Argentinčev štart, pa je pordečel še en domač nogometaš. Fernandinho je za davljenje Fabregasa prav tako moral predčasno z igrišča.

''Ni mi všeč, da se je tekma končala na tak način. Opravičujem se za to, kar se je zgodilo. Mislim, da Agüero ni namerno zadel Luiza. Oba nogometaša sta zelo močna in prišlo je do intenzivnega trka,'' je mirili strasti razočarani trener Cityja Pep Guardiola.

Štart s podlatom Agüera:

Brazilca grdo zadel že v preteklosti:

''Kar se tiče Fernandinha, je šel le branit Agüera, saj so ga napadli praktično vsi nogometaši Chelseaja. Podobno je storil pred časom Nolito in prejel rdeč karton ter tri tekme kazni,'' ni bil pretirano jezen na svojega izbranca Španec, ki bo moral brez obeh zdržati kar nekaj časa. Fernandino bo manjkal tri tekme, argentinski napadalec pa bo najverjetneje prejel štiri tekme kazni, saj je bil zaradi nasilnega štarta v tej sezoni že kaznovan.

Najprej ga davil, potem pa še pahnil čez reklamne panoje:

Ni krivil sodnikov

Španca so po tekmi vprašali tudi o štartu Luiza nad Agüerom v prvem polčasu, za kar bi mu sodnik Martin Taylor lahko pokazal tudi rdeči karton, saj je bil zadnji mož obrambe. A piščalka glavnega sodnika je ostala nema in tekma se je nadaljevala brez prekinitve.

''Tekme nismo dobili, ker smo zapravili veliko priložnosti, ne zaradi sodnika. Imeli smo več priložnosti kot na zadnjih dveh tekmah proti Crystal Palaceu in Burnleyju, ki smo ju dobili. Ponosen sem na igralce in na način, kako smo igrali,'' je še povedal Pep, ki ima zdaj na lestvici že štiri točke manj kot vodilni Chelsea.

Po tekmi ni niti pogledal Fabregasa:

Ne spreglejte