Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 6. 2017,
11.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

nemško prvenstvo Bayern München Serge Gnabry

Ponedeljek, 12. 6. 2017, 11.50

6 let, 6 mesecev

Serge Gnabry

Bayern zvezdnika dobil za "drobiž", krepi se tudi Leipzig

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Serge Gnabry | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemški nogometni prvak Bayern iz Münchna je v svoje vrste za novo sezono pripeljal tretjega novinca. Po branilcu Niklasu Sueleju in zveznem igralcu Sebastianu Rudyju, ki sta prišla iz Hoffenheima, se mu je pridružil še en mlad in obetaven vezist, član mlade nemške reprezentance in olimpijski podprvak, 21-letni Serge Gnabry.

Mladi nemški reprezentant Serge Gnabry, ki je že dvakrat nastopil tudi za člansko ekipo "elfa" (in dosegel kar tri zadetke!), je v Bayern prestopil iz bremenskega Werderja, za katerega je v pretekli sezoni, čeprav je imel težave s poškodbo, na 27 tekmah dosegel 11 golov. Koliko so morali Bavarci plačati za prestop in triletno pogodbo, uradno niso sporočili. Mediji ocenjujejo, da je Bayern klubu iz Bremna plačal osem milijonov evrov.

Bayern München bo v novi sezoni branil naslov nemškega prvaka. | Foto: Reuters Bayern München bo v novi sezoni branil naslov nemškega prvaka. Foto: Reuters

"Zelo smo veseli, da nas je okrepil še en mlad nemški reprezentant, ki ima prihodnost tudi v A-reprezentanci. Če ga ne bi zaustavila poškodba, bi mogoče lahko igral tudi na letošnjem pokalu konfederacij. V zadnjem času je zelo napredoval," je nogometaša pohvalil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Gnabry je nogomet začel igrati v Weissachu, v mladinski kategoriji je nosil dres Stuttgarta in londonskega Arsenala, za katerega je, preden so ga posodili ekipi WBA, v članski konkurenci odigral tudi deset tekem in dosegel en gol.

Za Gnabryja sta se potegovala tudi RB Leipzig, ki se pripravlja na krstni nastop v ligi prvakov, ter Hoffenheim, ki se bo za nastop v skupinskem delu lige pravkov potegoval v kvalifikacijah. "To je zame velika čast. Veselim se že izzivov z Bayernom," je ob sklenitvi pogodbe dejal nemški reprezentant, ki je nekdaj obetal pri londonskem Arsenalu, a so ga nato topničarji izpustili iz svojih rok.

Francoski najstnik v Leipzigu

Nemški nogometni podprvak RB Leipzig je pred naslednjo sezono v svoje vrste zvabil komaj 18-letnega člana mlade francoske reprezentance in prvoligaša Sochauxa, Ibrahimo Konateja. Mladi Francoz je s klubom podpisal petletno pogodbo, so danes zapisali na klubski spletni strani.
 

RB Leipzig je letos premierno nastopal v elitni druščini nemškega prvenstva bundeslige in že takoj končal na drugem mestu, kar pomeni, da se je avtomatično uvrstil tudi v ligo prvakov.

Konate je še tretja poletna okrepitev Leipziga po vratarjih, v Kamerunu rojenem Švicarju Yvonu Mvogu in njegovem reprezentančnem kolegu Philippu Köhnu.

Ne spreglejte