Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 5. 2008,
23.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 5. 2008, 23.28

8 let

Glasgow Rangers po "loteriji" v Manchester

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Škotski Glasgow Rangers je v povratni polfinalni nogometni tekmi pokala UEFA v Firencah šele po izvajanju 11-metrovk premagal italijansko Fiorentino s 4:2 in se uvrstil v finale.

Na prvi polfinalni tekmi pokala UEFA se je ruski Zenit iz Sankt Peterburga dobesedno poigral z nemškim Bayernom iz Muenchna in si v velikem slogu priigral finalno vozovnico, na drugi pa je odločitev o zmagovalcu padla šele po izvajanju kazenskih strelov. Po 180 minutah brez gola - tudi tekma v Glasgowu pred tednom dni se je končala z 0:0 - in "neplodnega" 30-minutnega podaljška se je razpleta firenške loterije na koncu veselilo škotsko moštvo.

V prvem polčasu se je na igrišču firenškega stadiona Artemio Franchi odvijala prava uspavanka, v drugem pa so imeli absolutno premoč domači nogometaši, vendar jim ni uspelo premagati škotskega vratarja Neila Alexandra. Izbranci italijanskega stratega Claudia Cesara Prandellija so vseskozi kontinuirano napadali, a škotski bunker je zdržal do konca rednega dela. Še najlepšo priložnost je morda takoj po prihodu na igrišče v 79. minuti zamudil "joker" toskanske zasedbe Christian Vieri, nekdanji strah in trepet vseh vratarjev na svetu ter italijanski reprezentant pa se pred škotskimi vrati ni najbolje znašel.

Brez sprememb v podaljšku

V podaljšku se podoba na igrišču ni bistveno spremenila. Italijanska zasedba je jalovo napadala, škotska se je branila, v preveliki vnemi pa si igralec gostujoče ekipe in reprezentant Gabona Daniel Cousin prislužil drug rumeni karton in predčasen odhod pod prho.

Toskansko moštvo v finišu ni unovčilo številčne premoči na igrišču, v loteriji kazenskih strelov pa je več sreče imelo škotsko moštvo, ki je kazensko serijo začelo z zgrešenim strelom Barryja Fergusona, nato pa so v polno zadeli Steven Gordon Whittaker, Saša Papac, Brahim Hemdani in Nacho Novo. Za italijansko moštvo sta zadela Zdravko Kuzmanović in Riccardo Montolivo, zgrešila pa sta Fabio Liverani in Christian Vieri.

Ne spreglejte