Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 11. 2016,
22.57

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Denis Totošković Alen Fetić Damir Puškar Proen Maribor futsal liga prvakov

Sobota, 26. 11. 2016, 22.57

7 let, 4 mesece

Futsal, liga prvakov, elitni del

Slovenski prvak blizu presenečenja, a na zaključni turnir gre Inter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Futsal Proen Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Futsalisti mariborskega Proena so v tretji tekmi elitnega dela šestnajstine finala lige prvakov (skupina C) v dvoranskem nogometu v dvorani Tabor izgubili proti španskemu Interju z 1:3 in turnir končali na drugem mestu. Na zaključni turnir najboljše četverice se je uvrstil zgolj zmagovalec mariborskega turnirja, torej prvouvrščeni Inter.

Po sredini zmagi s 6:2 proti Ekonomcu iz Kragujevca in četrtkovemu porazu z 1:4 proti Chrudimu, so domači nogometaši zadnjo tekmo proti izrazitim favoritom v lepo polni dvorani Tabor, čeprav je praktično ob isti uri v Ljudskem vrtu Maribor igral ligaško tekmo proti Krškem, začeli pogumno. V današnji prvi tekmi je namreč Ekonomac iz Kragujevca z 1:0 premagal češki Chrudim, Mariborčani pa so tako ob drugem mestu na lestvici sami odločali o svoji usodi, napredovanje jim je prinašala samo zmaga.

Totoškovića zaustavila vratnica

Vratar Damir Puškar se je že v prvi minuti izkazal z lepo obrambo, saj so gostje začeli silovito od prvega sodnikovega žvižga. Madridčani so vseskozi lepo kombinirali, Mariborčanom pa le redko dovolili čez polovico igrišča. V 5. minuti je sledil hiter protinapad gostov, a je bil Puškar spet na pravem mestu. V šesti minuti so zapretili Mariborčani, vendar je Denis Totošković zadel vratnico, minuto kasneje pa je bil dobro postavljen španski vratar Jesus Herrero. Anže Kraljič je v deveti minuti nastreljal vratarja.

Strel Richardinha zaustavil, Pazosa ne

V 11. minuti je svoje mojstrstvo pokazal Ricardinho, lepo preigral mariborsko vrsto, a je njegov močan strel blokiral znova razpoloženi Puškar. V 13. minuti je sledil hiter protinapad Madridčanov, ki ga je začel Herrero, spravil žogo do Davida Pazosa, ta pa je s sprintom potegnil do mariborskih vrat in premagal Puškarja. A domači se niso ustrašili. V 14. minuti je z razdalje poskusil Žiga Čeh, a je žoga po odbitku letela mimo španskega gola.

Feta šokiral Špance

Začetek drugega polčasa je pripadel španski ekipi, ki je imela prvo pravo priložnost v 25. minuti, Rafael Rato pa je zadel prečko. Dobro minuto kasneje je za veselje domačih poskrbel Alen Fetić, ki je z leve strani lepo izkoristil podajo Nikole Jandrića, matiral Herrera in izenačil izid. V 34. minuti so Mariborčani zaigrali brez vratarja, dolgo pletli mrežo pred vrati Interja, z močnim strelom je poskusil Nermin Hasanbegović, a zadel vratnico.

Tveganje jih ni nagradilo

V zadnjih minutah so domači znova zaigrali brez vratarja, saj jih je do prvega mesta na lestvici vodila le zmaga, medtem ko je Špancem zadostoval remi. Poleg tega so domači s pregrobo igro prejeli že šesti prekršek, Špancem pa je tako pripadla desetmetrovka. Puškar je brez večjih težav ubranil strel Ricardinha. V zadnji minuti so gostje le prišli do zadetka, žogo je v prazna mariborska vrata za zmago in uvrstitev na zaključni turnir četverice poslal Ricardinho, le nekaj sekund zatem pa je zadel še Mario Rivillos.

 

Liga prvakov, elitni del:

Skupina C:

Sreda, 23. november:
Inter (Špa) : Chrudim (Češ) 2:0 (1:0)
Ricardinho 10., Shiraishi 24.

Proen Maribor : Ekonomac (Srb) 6:2 (1:1)
Totošković 13., Kraljić 29., 29., Fetić 32./10-m., 40., Čeh 40.; Ramić 19., Borisov 29.

Četrtek, 24. november:
Ekonomac (Srb) : Inter (Špa) 1:8 (1:3)
Ramić 4.; Rafael 5., Pola 7., 24., Nogueira Aguiar 18., Pazos 21., Borja 25., 37., Darlan 32.

Proen Maribor : Chrudim (Češ) 1:4 (1:1)
Škorić 20.; Zaruba 5., 39., Max 21., Rešetar 22.

Sobota, 26. november:
Chrudim (Češ) : Ekonomac (Srb) 0:1 (0:0)
Borisov 31.

Inter (Špa) : Proen Maribor 3:1 (1:0)
Pazos 13., Ricardinho 40., Mario Rivillos 40.; Fetić 27.

Lestvica:
1. Inter 3 tekme - 9 točk
2. Chrudim 3 - 3
3. Proen Maribor 3 - 3
4. Ekonomac 3 - 3

 

Ne spreglejte