Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 7. 2014,
16.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Jean-Philippe Mendy

Sreda, 23. 7. 2014, 16.19

8 let

Francoz z vijoličnim srcem še čaka na prvega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav je Jean-Philippe Mendy odličen napadalec ter v Prvi ligi Telekom Slovenije spada med najboljše strelce, v Evropi v dresu Maribora še ni dosegel zadetka. Se bo prvič veselil danes?

Temnopolti Francoz, ki uživa v štajerski prestolnici, je v prejšnji sezoni na slovenskih zelenicah dosegel 14 zadetkov, branilcem pa pogosto povzročal težave z urnimi prodori ter izjemno fizično pripravljenostjo. Na evropskih tekmah, čeprav je v sezoni 2013/14 zbral kar 13 nastopov, žoga po njegovem strelu ni zatresla nobene mreže. Vsaj iz prave smeri ne.

V statistiko se je vpisal le na gostovanju pri Wiganu, ko je prejel rumeni karton. Zato je 27-letni napadalec v tej sezoni velik dolžnik mariborskim navijačem, ki bodo danes stiskali pesti za ljubljence na samooklicanem srečanju sezone. "Tekma bo zahtevna, a vemo, kaj nas čaka. Trdo delamo, vsak dan napredujemo in menim, da smo pripravljeni na izziv, ki ga prinaša tekma z Zrinjskim," pred povratnim srečanjem s prvakom BiH razmišlja Jean-Philippe Mendy, ki je strelski post podobno kot njegovi soigralci ohranil v Mostarju.

Takrat še ni bil telesno v idealnem stanju, zdaj pa sporoča, da se počuti bolje. "Stanje je boljše. In tudi ekipa je boljša, pripravljena na velik boj," za današnji obračun obljublja borbenost, s katero bi lahko 12-kratni slovenski prvak lažje uresničil cilj, napredovanje v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov ter vsaj še štiri evropske tekme. "Trud se mora obrestovati. Moramo zmagati in si v Ljudskem vrtu zagotoviti nove evropske preizkušnje," meni mariborski napadalec.

V evropskih tekmovanjih se je že veselil zadetka, a v dresu Dinama iz Bukarešte, ko se je med strelce (za častnih 1:3) vpisal na gostovanju pri Tottenhamu. Na prvega v vijoličastem dresu še čaka.

V prejšnji sezoni najbolj učinkovita Tavares in Mezga

Trener Ante Šimundža se bo o tem, kdo bo nastopil od prve minute, odločil tik pred tekmo. Bo v napadu zaigral s tremi napadalci, pogosto razigranim trikotnikom Tavares-Fajić-Mendy? Kapetan in napadalec iz BiH sta za razliko od Francoza že zadela v polno v vijoličastem dresu na evropski tekmi.

V prejšnji sezoni sta bila najboljša strelca Mariborčanov v Evropi kapetan Marcos Tavares ter Dejan Mezga, ki po odhodu iz Slovenije še ni našel novega delodajalca. Kdo bo nadomestil vlogo priljubljenega Hrvata s slovenskim potnim listom? Morda je napočil čas prav za Mendyja.

Ne spreglejte