Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 7. 2018,
10.05

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

2

Natisni članek

FIFA SP 2018 hrvaška nogometna reprezentanca Olivier Giroud Paul Pogba

Petek, 13. 7. 2018, 10.05

5 let, 10 mesecev

Paul Pogba

Francoski zvezdnik opozarja Hrvaško

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

2

Paul Pogba | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Moskvi narašča ozračje pred sklepnim dejanjem svetovnega prvenstva. V nedeljskem finalu se bosta za svetovni naslov pomerili Francija in Hrvaška. Čeprav so Francozi na papirju favoriti, se Paul Pogba, eden izmed zvezdnikov Deschampsove čete, s tem ne strinja. Je pa posvaril slovenske sosede, da Francozi niti slučajno ne bodo ponovili napake, zaradi katere so leta 2016 ostali brez evropske krone.

Francija ali Hrvaška? Odgovor bo znan v nedeljo, ko se bosta na štadionu Lužniki v Moskvi za svetovni naslov udarili evropski predstavnici, ki sta letos na ruskih zelenicah še neporaženi. Nogometna javnost vlogo favorita namenja galskim petelinom, ki so za razliko od Hrvaške že osvojili svetovni naslov (1998). Kako pa razmišljajo francoski asi?

Luka Modrić
Sportal Modrić razkril, kaj bodo naredili, če osvojijo svetovno prvenstvo

Noče si še enkrat pokvariti počitnic

Paul Pogba je pred finalom veliko bolj previden kot leta 2016. | Foto: Reuters Paul Pogba je pred finalom veliko bolj previden kot leta 2016. Foto: Reuters ''Resnično upam, da tokrat ne bomo izgubili finala. Želim imeti prijetne poletne počitnice. Po porazu v finalu EP 2016 moram priznati, da niso bile najlepše. Tega poraza še vedno nisem prebolel. Če ostaneš praznih rok v finalu, občutiš veliko grenkobo. Žal poznam ta občutek. Zelo boli. Zato bomo k finalu s Hrvaško pristopili drugače kot takrat,'' je Paul Pogba sporočil Hrvaški, da z galskimi petelini ne namerava še enkrat ostati brez lovorike, ampak namerava iti tokrat do konca.

''Takrat smo po zmagi nad Nemčijo v polfinalu že pomislili, da smo že prvaki. Spoštovali smo Portugalsko, a glede na njeno pot do finala … To je bila velika napaka. Tokrat je drugače. Zdaj smo bolj previdni, povsem osredotočeni na tekmeca v finalu. Nočemo ponoviti napake, ki nas je stala evropskega naslova. Zelo si želimo lovorike,'' je prepričan, da bodo Francozi letos razmišljali drugače kot leta 2016, ko so navijači po polfinalni zmagi nad elfom že videli galske peteline na evropskem vrhu.

Nikola Kalinić
Sportal Edini Hrvat, ki mu danes ni do smeha in se iz njega norčujejo

Se bodo hrvaški navijači v Moskvi veselili tudi v nedeljo? | Foto: Getty Images Se bodo hrvaški navijači v Moskvi veselili tudi v nedeljo? Foto: Getty Images

Čeprav so mnogi sosedski polfinale SP med Belgijo in Francijo oklicali za finale pred finalom, Pogba meni, da ne smejo ponoviti usodne napake z Eura 2016, ampak se morajo skrajno resno in previdno spopasti še s hrvaškim izzivom v velikem finalu.  

Giroud: Letos nismo padli v evforijo

Tudi Olivier Giroud noče ponoviti napake izpred dveh let. | Foto: Reuters Tudi Olivier Giroud noče ponoviti napake izpred dveh let. Foto: Reuters Podobno priznava tudi njegov soigralec Olivier Giroud. ''Leta 2016 smo po polfinalni zmagi nad Nemčijo padli v evforijo. Letos, ko smo premagali Belgijo, je drugače. Še vedno se zavedamo, da nas do naslova čaka še ena tekma. Z družinami smo se poveselili po zmagi nad Belgijo, nato pa misli usmerili v nedeljski finale s Hrvaško. Prišli smo daleč, zato nočemo zapraviti priložnosti,'' poudarja napadalec Chelseaja, ki je na tem prvenstvu v konici napada Francije, čeprav ni v dresu francoske reprezentance usmeril strela v okvir vrat že več kot 700 minut.

Selektor Didier Deschamps vseeno meni, da je ekipi v dovoljšnjo pomoč, da si zasluži mesto v udarni enajsterici. To dokazujejo tudi njegove tri asistence.

Nestor Pitana
Sportal Pitana bo sodil finale SP v Moskvi

Pogba: Francija ni favorit

Zvezdnik Manchester Uniteda zelo spoštuje hrvaško izbrano vrsto. | Foto: Reuters Zvezdnik Manchester Uniteda zelo spoštuje hrvaško izbrano vrsto. Foto: Reuters Giroud si podobno kot Pogba, ki je zvezni igralec Manchester Uniteda, služi nogometni kruh na Otoku. Trener rdečih vragov Jose Mourinho je bil po polfinalni zmagi Hrvaške nad Anglijo poln hvale na račun Maria Mandžukića, ki se ga povezuje s prihodom na Old Trafford, Portugalec pa se je že lani zanimal za Ivana Perišića. Tako bi si lahko 25-letni Francoz v novi sezoni v Manchestru delil slačilnico tudi s katerim izmed hrvaških asov.

''Ne razmišljam o tem, da je Francija favorit. Hrvaška je igrala zelo zahtevno tekmo z Anglijo. Ni se predala. Zaostajala je z 0:1 in se vrnila. S tem je dokazala psihološko trdnost in moč. Če vprašate mene, nismo favoriti. Spominjam se pomislekov pred začetkom prvenstva o tem, kako ne moremo igrati skupaj. Nismo napravili še nič,'' poudarja temnopolti nogometaš, ki je za Francijo odigral 59 tekem.

Pogbaju so na novinarski konferenci postavili vprašanje, ali bo najbolj nevaren hrvaški igralec v finalu Luka Modrić. ''Hrvaška nima le Modrića. Ima tudi Mandžukića, Rakitića, Perišića, pa tudi odlične branilce. Ne verjamem, da bomo imeli poseben načrt, kako ustaviti Modrića. Imeli bomo načrt, kako dobiti tekmo,'' sporoča nogometaš gvinejskih korenin, ki je vse do prestopa Neymarja iz Barcelone k PSG v nogometnih analih kotiral kot rekorder, imetnik najdražjega prestopa.

Z reprezentanco čaka na veliki trenutek, da bi osvojil lovoriko. V nedeljo bo imel lepo priložnost. Že drugo v zadnjih treh letih. Finale se bo začel ob 17. uri.

SP2018 Francija-Hrvaška | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Hrvaška, nogomet
Sportal Po veliki zmagi opravičilo in optimističen pogled proti nedelji
Ivan Perišić
Sportal Hrvaški zvezdnik, ki je zrušil Anglijo, pristal v bolnišnici. Kako hudo je? #video
Ne spreglejte