Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 8. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Marseille Simon Rožman Liga Europa NK Domžale Ivan Firer

Sreda, 16. 8. 2017, 13.15

6 let, 7 mesecev

Domžalčani pred tekmo s Francozi

Firer pojasnil, zakaj se ne boji Marseilla

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Ivan Firer Domžale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaše Domžal v četrtek čaka ena največjih tekem v zgodovini kluba. V prvi tekmi play-offa kvalifikacij za ligo Europa se bodo udarili s francoskim velikanom Marseillom. Napadalec Ivan Firer poudarja, da denar v tem dvoboju ne bo igral glavne vloge. Zakaj?

Nogometaši v rumenem se pripravljajo na vrhunec evropske sezone. V četrtek bodo v zelo polnih Stožicah - prodanih je že več kot šest tisoč vstopnic - gostili Marseille. Francoski klub ima ekipo, ki jo sestavljajo številni zvezdniki. Skupna vrednost presega 150 milijonov evrov, kar je svetlobna leta oddaljeno od vrednosti Rožmanove čete, ki ji letos v Evropi uspeva skoraj vse.

Jo lahko slovenski pokalni zmagovalci po Freiburgu zagodejo še nekdanjemu evropskemu prvaku, ki je v novo sezono vstopil z visokimi cilji in z lahkoto preskakuje ovire?

Pred tremi leti je nastopil proti Messiju

Firer z desno roko trenerja Simona Rožmana Alešem Kačičnikom | Foto: Žiga Zupan/Sportida Firer z desno roko trenerja Simona Rožmana Alešem Kačičnikom Foto: Žiga Zupan/Sportida "Marseille je favorit," ne oporeka 32-letni Ivan Firer. Izkušeni napadalec, eden najstarejših igralcev Domžal, je zagotovil, da je rumena družina pripravljena na boj.

"Smo sproščeni. Obljubljamo, da bomo igrali po svojih najboljših močeh. Želimo si čim večje podpore s tribun, da bi nam gledalci dali veter v jadra in nas dodatno dvignili. Upam, da bomo še enkrat podoživeli takšno tekmo, kot je bila proti Freiburgu," je dejal nogometaš iz Rogatca, ki je pred tremi leti oblekel tudi dres slovenske nogometne reprezentance.

Prvi in edini nastop je vknjižil na nepozabnem gostovanju v Argentini, ko je odigral nekaj minut proti svetovni velesili, za katero je nastopil tudi prvi zvezdnik Lionel Messi.

Tudi oni so iz mesa in krvi

V četrtek bo imel znova opravka z zvezdniki. Tudi argentinskimi. Najbolj izstopa kapetan Dimitri Payet, eden izmed prepoznavnih obrazov galskih petelinov, ki je po selitvi iz Londona (West Ham) na jug Francije lačen vrhunskih dosežkov.

Zvezdniki Marseille niso doživeli poraza že več kot štiri mesece. | Foto: Reuters Zvezdniki Marseille niso doživeli poraza že več kot štiri mesece. Foto: Reuters

"To so igralci, ki so v svojih karierah že veliko doživeli. To so igralci svetovnega kova. Ko pa stopiš na igrišče, ugotoviš, da so tako kot ti iz mesa in krvi. Vemo, da denar ne igra poglavitne vloge. Igramo 11 na 11. Če je tekmec boljši, bo to moral dokazati na igrišču. Tisti, ki bo močnejši, bo na koncu zmagovalec," je Firer, ki si je v karieri služil nogometni denar tudi v Vietnamu in na Islandiji, pojasnil, zakaj se ne boji Marseilla. Spoštuje ga, a se hkrati zaveda, da ga Domžale lahko presenetijo.

Za Marseille bo navijal tudi francoski predsednik

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v teh dneh na poletnem dopustu. Preživlja ga v bližini Marseilla, kjer se je v torek srečal z nogometaši francoskega velikana, ki bodo v četrtek gostovali v Sloveniji.

Šef francoske diplomacije ne skriva ljubezni do edinega francoskega kluba, ki je postal evropski prvak (1993). V torek je obiskal pripravljalno središče Robert Louis-Dreyfus, si ogledal trening in kosil z igralci.

"Hvala predsedniku, vodstvu kluba, trenerju Rudiju Garcii in igralcem za dobrodošlico," je sporočil prek Instagrama, strateg pa je na Twitterju ponosno predstavil fotografijo, v kateri je poziral z nasmejanim predsednikom.

Macron je nosil dres Marseilla, v rokah pa je imel darilo, dres legendarnega italijanskega asa Francesca Tottija, ki ga je na Olimpicu vodil tudi Garcia.

Trener Rožman ve, kaj početi

Rožmanova četa je pripravljena na slavne goste. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Rožmanova četa je pripravljena na slavne goste. Foto: Žiga Zupan/Sportida To miselnost mu je v glavo vcepil trener Simon Rožman, ki se veseli tekme, taktičnih zamislic, s katerimi želi pokvariti načrte Marseillu, pa pričakovano noče razkrivati.

"Imamo svoje načrte. Vemo, kaj želimo delati na tej tekmi. Upam, da se bo izšlo po naših željah. Z naše strani bo zelo zanimivo, borbeno in disciplinirano," obljublja trd boj do zadnje sekunde in upa, da bi lahko Domžalčani s pomočjo navijačev v Stožicah zagrenili življenje Marseillu. Dvoboj se bo v Stožicah, kjer so Domžale nazadnje premagale Freiburg (2:0), začel v četrtek ob 20.45.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Franciji, na enem največjih in najlepših francoskih štadionov Velodrome.

Ne spreglejte