Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 6. 2021,
18.45

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Serie B Brescia Filippo Inzaghi

Sreda, 9. 6. 2021, 18.45

2 leti, 12 mesecev

Italijansko prvenstvo

Filippo Inzaghi novi trener Brescie, Sarri uradno pri Laziu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Filippo Inzaghi | Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Filippo Inzaghi, ki je leta 2006 z azzurri osvojil naslov svetovnega prvaka, je novi trener drugoligaškega kluba Brescia. | Foto Twitter

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Filippo Inzaghi, ki je leta 2006 z azzurri osvojil naslov svetovnega prvaka, je novi trener drugoligaškega kluba Brescia.

Foto: Twitter

Nekdanji italijanski nogometni reprezentant Filippo Inzaghi, ki je leta 2006 z azzurri osvojil naslov svetovnega prvaka, je novi trener drugoligaškega kluba Brescia, katerega član je tudi vratar Matic Kotnik. Kot so potrdili v njegovi novi sredini iz serie B, se jim je Superpippo pridružil pred sezono 2021/22.

Inzaghi, ki je po izpadu iz serie A v sezoni 2020/21 zapustil trenerski položaj pri Beneventu, je dejal, da se "veseli nove avanture pri lombardijskem klubu".

"Zame se začenja nova dogodivščina in vesel ter ponosen sem, da sem se pridružil Brescii," je dejal Inzaghi za klubsko spletno stran.

Sarri uradno trener Lazia

Vodstvo italijanskega nogometnega prvoligaša Lazia je na klubski spletni strani tudi uradno potrdilo Maurizia Sarrija za novega trenerja rimske ekipe. Sarri je tako na klopi Lazia zamenjal Simoneja Inzaghija, ki bo po novem vodil milanski Inter Samirja Handanovića.

Maurizio Sarri je uradno postal trener Lazia. | Foto: Reuters Maurizio Sarri je uradno postal trener Lazia. Foto: Reuters

"Držimo se obljub, pripeljali smo trenerja, ki dovoljuje klubu napredovati in izpolnjevati naše cilje," je med drugim za tiskovno agencijo Adnkronos dejal predsednik Lazia Claudio Lotito.

Dvainšestdesetletni Sarri je v trenerski karieri vodil številne klube, na veliko sceno pa se je prebil leta 2015, ko je prevzel Napoli. Pozneje je vodil še Chelsea in Juventus.

Sarri je z Laziem podpisal dvoletno pogodbo, po poročanju medijev bo dobil tri milijone evrov na sezono, številka pa se lahko približa štirim milijonom, če Sarriju uspe klub pripeljati v ligo prvakov.

Preberite še:

Wolverhampton
Sportal Volkovi nadaljujejo s portugalsko stroko
Eusebiem Di Francesco
Sportal Hellas Verona ima novega trenerja
Ne spreglejte