Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 9. 2016,
22.35

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Domžale NK Aluminij Simon Rožman

Petek, 9. 9. 2016, 22.35

7 let, 7 mesecev

Poročilo s tekme Domžale : Aluminij

Favorizirani domačini so dolgo trli kidričevski oreh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Marko Alvir, NK Domžale | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal so v 8. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (0:0).

Domžalski nogometaši so pod vodstvom novega trenerja Simona Rožmana prišli do zmage nad predzadnjim Aluminijem. Favorizirani domačini so dolgo trli kidričevski oreh, strli so ga šele v končnici tekme, ko so dosegli oba zadetka. Ta sta jih vsaj začasno popeljala na drugo mesto lestvice.

V prvem polčasu sta bili ekipi dokaj enakovredni, nekaj več strelov pa so sprožili gosti. Toda ne domžalski ne Aluminijevi nogometaši niso resneje ogrozili tekmečevega vratarja. Eden bolj nevarnih je bil strel Žana Majerja v 38. minuti, ki je z 20 metrov meril malce previsoko.

Takoj po uvodu drugega polčasa so po lepi akciji domači prišli do nove priložnosti, ko je Lucas Horvat podal v sredino, z volejem je poskusil Benjamin Morel, toda tudi on je žogo poslal čez gol. V 66. minuti so iz protinapada zagrozili tudi gosti, z desne strani kazenskega prostora je cilj za malce zgrešil Žiga Škoflek.

Minuto zatem je s 25 metrov s prostega strela sprožil Jure Balkovec, ta danes praznuje 22. rojstni dan, a žogo poslal mimo leve vratnice. Sledile so neuspešne akcije, predvsem domačih, ki kljub premoči v številu strelov nikakor niso našli ustrezne poti skozi obrambo iz Kidričevega.

So pa jo v 83. minuti, ko je po Morelovi podaji z glavo zadel rezervist Marko Alvir. Žoga se je sicer od prečke odbila v tla in nazaj v igrišče. Sodniki so ocenili, da je žoga s celotnim obsegom prešla golovo črto.

V 90. minuti je Morel ukradel žogo na sredini igrišča. V ogenj je poslal Slobodana Vuka, ki je sam prišel pred vratarja Luko Janžekoviča, a zgrešil cilj. V sodniškem dodatku pa so Domžalčani potrdili zmago. Po lepi podaji Jana Repasa je Majer z desne strani prišel sam pred gostujočega vratarja in ga ugnal s strelom v spodnji desni kot.

Domžalčani bodo v 9. krogu prihodnjo soboto gostovali v Celju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Olimpijo.

Domžale : Aluminij 2:0 (0:0)

Športni park, gledalcev 800, sodniki: Kovačič (Grosuplje), Smej (Fokovci) in Anželj (Tišina).

Strelca: 1:0 Alvir (83.), 2:0 Majer (90.).

Domžale: Golubović, Širok, Halilović, Horvat, Dobrovoljc, Balkovec, Majer, Morel, Bratanović (od 77. Vuk), Batrović (od 69. Repas), Mance (od 56. Alvir).

Aluminij: Janžekovič, Krljanović, Kramer (od 70. Petrović), Vrbanec, Bizjak (od 64. Škoflek), Zeba, Cvek, Turkalj, Rebernik (od 86. Srdić), Jakšič, Kocić.

Rumeni kartoni: Morel, Dobrovoljc, Alvir; Kocić.
Rdeči karton: /.

Ne spreglejte