Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 8. 2016,
23.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

evropski superpokal Sevilla Real Madrid

Torek, 9. 8. 2016, 23.33

6 let, 6 mesecev

Evropski superpokal 2016

Real osvojil novo lovoriko, Ramos in Carvajal strla srce Sevilli

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80
Real Sevilla | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V evropskem superpokalnem dvoboju na Norveškem je oslabljeni evropski prvak Real Madrid, ki je nastopil brez številnih zvezdnikov, na napetem dvoboju po podaljških odpravil zmagovalca evropske lige Sevillo. Zmagoviti zadetek je v 119. minuti dosegel branilec Daniel Carvajal.

V Trondheimu je potekal uvod v evropska elitna klubska tekmovanja in postregel z dramatičnim srečanjem. V superpokalnem evropskem srečanju sta se za lovoriko pomerila španska tekmeca Real in Sevilla. Beli baletniki so bili boljši s 3:2, dvoboj pa je v 119. minuti odločil imeniten zadetek Daniela Carvajala. Real je v podaljšku izkoristil številčno prednost, saj so Andaluzijci od 94. minute igrali brez izključenega Francoza Thimotheeja Kolodziejczaka.

Sergio Ramos je izenačil na 2:2 v tretji minuti sodnikovega podaljška. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sergio Ramos je izenačil na 2:2 v tretji minuti sodnikovega podaljška. Foto: Guliverimage/Getty Images

Sevilli se je nasmihala zmaga po rednem delu, saj je vodila vse do tretje minute sodnikovega podaljška (2:1), nato pa ji je načrte prekrižal Sergio Ramos.

Kapetan evropskih prvakov je na srečanju na Norveškem najprej paral živce navijačem Reala, ker je zakrivil prekršek za strel z bele točke, v izdihljajih rednega dela pa vendarle rešil Real in spomnil na finale lige prvakov leta 2014 v Lizboni, ko je na podoben način preprečil slavje Atletica. Ramos je odigral jubilejno stoto evropsko tekmo v dresu Reala, v superpokalnem dvoboju pa je premagal prav klub, kjer se je dokazoval pred selitvijo v Madrid.

Prekrasen zadetek Marca Asensia

Za najlepši trenutek srečanja je poskrbel 21-letni španski reprezentant Marco Asensio. S prekrasnim strelom z razdalje je premagal vratarja Seville Sergia Rica. Takrat je Real povedel z 1:0, a je nato Sevilla z zadetkoma Franca Vazqueza in Jevgena Konopljanke, ukrajinskega znanca slovenskih nogometnih ljubiteljev, preobrnila rezultat v svojo prid. Ni zdržala do konca, saj je Ramosu dovolila izenačenje v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška.

Ukrajinec Jevgen Konopljanka je v 72. minuti povedel Sevillo v vodstvu. Nasmihala se ji je lovorika ... | Foto: Guliverimage/Getty Images Ukrajinec Jevgen Konopljanka je v 72. minuti povedel Sevillo v vodstvu. Nasmihala se ji je lovorika ... Foto: Guliverimage/Getty Images

Francoski trener Reala Zinedine Zidane je postal peti Zemljan, ki je osvojil evropski superpokal kot igralec in trener. To je uspelo le še Ancelottiju, Simeoneju, Guardioli in Enriqueju. Real je dvoboj na Norveškem odigral brez številnih zvezdnikov, manjkala sta tudi poškodovani Portugalec Cristiano Ronaldo in ne dovolj pripravljen Valižan Gareth Bale.

Lani je superpokalni naslov osvojila Barcelona. Katalonci so v Tbilisiju na dinamičnem srečanju premagali prav Sevillo. Po podaljških so bili boljši s 5:4. Sevilla je tako v Trondheimu izgubila že na tretjem superpokalnem dvoboju zapored. Leta 2014 je v Cardiffu priznala premoč današnjemu tekmecu Realu, bilo je 2:0 za Madridčane. 

 

Ne spreglejte