Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
30. 9. 2015,
1.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luis Enrique Barcelona Bayer Leverkusen Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez Sergi Roberto Andres Iniesta

Sreda, 30. 9. 2015, 1.31

8 let

Enrique skakal od sreče kot otrok, a izgubil še enega velikana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Navijači Barcelone so se bali srečanja z Bayerjem, saj je potekal ob neposrečenem času. Odsotnost Lionela Messija se je poznala, a je Nemci niso izkoristili do konca. Katalonce je rešil Luis Suarez.

Dvoboj, ki si ga je na Camp Nouu ogledalo blizu 70 tisoč gledalcev, je v živo spremljal tudi Lionel Messi. Na štadion je prišel s pomočjo bergel in videl zanimivo srečanje, na katerem je Barceloni grozil boleč poraz, a ga je nato z ekspresnim preobratom obrnila v svojo korist.

Argentinec je spremljal še eno neprepričljivo predstavo vratarja Marc-Andreja Ter Stegena, ki si je proti rojakom privoščil napako in bil posredni krivec za zadetek Bayerja. Branilce Barcelone je v nadaljevanju še večjega nelagodja, ko so zaostajali z 0:1, rešil Javier Hernandez. Mehičan, poletna okrepitev Bayerja, je imel v nogah izvrstno priložnost za podvojitev vodstva, a je žogo poslal visoko čez vrata.

Verjel je do konca, saj je evropski prvak

Nato pa se je le ogrel katalonski stroj, ki tokrat ni deloval na Messijev pogon. Odlične menjave Luisa Enriqueja so sodelovale pri obeh zadetkih. Vse tri. Jordi Alba je v ogenj poslal Munirja, ta pa je streljal na vrata in Robertu omogočil, da s spretno reakcijo zatrese mrežo Bayerja in izenači na 1:1.

Pri drugem golu je razigrani Munir po slalomu v kazenskem prostoru gostov zaposlil Luisa Suareza, ta pa je dokazal, zakaj spada med peščico izbranih napadalcev sveta. "Nismo igrali dobro, tekmec je dobro pritisnil na nas, a smo verjeli v zmago do konca, saj smo evropski prvaki," je dejal Urugvajec, ki je Barcelono v štirih dneh popeljal do dveh zmag z 2:1.

Odigral je 90 minut, strelec prvega gola Roberto pa je v igro vstopil šele na sredini drugega dela, ko je zamenjal Ivana Rakitića. "To je verjetno moj najpomembnejši zadetek v karieri, saj smo zaostajali in nam je omogočil preobrat," je dejal presrečni rezervist, ki v ligi prvakov v polno ni zadel prvič, ampak je zdaj pri skupno dveh golih. "Zadovoljen sem s predstavo svojih izbrancev in načinom, kako so si zagotovili zmago. Trudili so se, veliko tekli in dali vse od sebe. Fantje si zaslužijo čestitke in zaupanje. Današnji rezultat je povečal zaupanje v mojo ekipo," ni skrival zadovoljstva Enrique. Stratega Barcelone je še bolj razveselil pogled na lestvici skupine E, v kateri je njegova ekipa prevzela prvo mesto.

Kako je bil vesel, so pokazale televizijske kamere, ko je po zadetku Suareza poskakoval od sreče, kot da bi Barcelona pravkar osvojila še en evropski naslov.

Enrique o Iniesti: Zelo neprijetna novica

Če so gostitelji v rezultatskem smislu dočakali srečni konec, pa jih je šokirala poškodba Andresa Inieste. Barcelona je izgubila kapetana, kar je velik udarec za njeno zvezno vrsto. Poškodba stegenske mišice bi se lahko celila vsaj nekaj tednov, če ne celo mesec dni. Do takrat bodo imeli Katalonci v zvezni vrsti le štiri povsem pripravljene igralce. To so Rakitić, Busquets, Mascherano in Roberto, kar bi lahko bilo premalo za lažje kosanje z napornim ritmom. Turek Arda Turan, ki se lahko ekipi na igrišču pridruži šele prihodnje leto, lahko spremlja dogajanje le v vlogi nemočnega navijača.

"Poškodba Inieste je zelo neprijetna novica, a očitno bomo morali na svoji poti preskočiti mnogo kamnitih ovir," je globoko zavzdihnil Enrique. Na srečo ga kmalu čaka reprezentančni premor, v katerem bo lahko tiste redke izbrance, ki ne bodo vpoklicani v reprezentančne tabore, vsaj malce spočil, tistim, ki so poškodovani, pa omogočil nemoteno okrevanje. Barcelono konec tedna v domačem prvenstvu čaka zahtevno gostovanje pri Sevilli.

Ne spreglejte