Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 4. 2008,
21.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 28. 4. 2008, 21.19

8 let

Enaintrideset razlogov za uživanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem, potekalo je od 8. junija do 1. julija, se je za naslov najboljšega na stari celini potegovalo šestnajst reprezentanc. Odigrano je bilo 31 tekem.

Med 16 udeleženkami evropskega prvenstva sta tudi gostiteljici, ki sta si nastop med najboljšimi zagotovili brez kvalifikacij, ostalih štirinajst reprezentanc pa se je merilo za točke v kvalifikacijskem ciklusu.

Evropsko prvenstvo se je začelo 8. junija s tekmo med Poljsko in Grčijo v skupini A. V vsaki izmed štirih skupin so bile štiri reprezentance, ki so v skupinskem delu odigrale tri tekme. V nadaljevanje sta se uvrstili najboljši dve, ki sta zbrali največje število točk. V primeru morebitnega enakega točkovnega izkupička so odločali medsebojni dvoboji. Če je bilo tudi po tem stanje enako, je odločala razlika v zadetkih.

V četrtfinalu se bosta pomerila zmagovalec iz skupine A z drugouvrščenim v skupini B in obratno. Podobno velja tudi za skupini C in D. V polfinale napredujejo zmagovalci četrtfinalnih dvobojev. Če se tekma po rednem delu (90 minutah) konča brez zmagovalca, sledita podaljška. Trajata dvakrat po 15 minut. Ob morebitnem zadetku v podaljšku se dvoboj ne konča, ampak v vsakem primeru traja do konca. Tako se odigra 120 minut. Če zmagovalec ne bi bil znan tudi po podaljških, bi sledili streli z bele točke.

Zmagovalec se uvrsti v polfinale, kjer se znova srečata udeleženca skupin A in B ter C in D. Enak sistem tekmovanja kot v četrtfinalu velja tudi v polfinalu in finalu. Zmagovalca polfinalnih dvobojev napredujeta v finale in igrata za naslov evropskega prvaka. Tekme za tretje mesto ni. Skupno bo tako na evropskem prvenstvu v Ukrajini in na Poljskem odigranih 31 tekem. Čez štiri leta bo malce drugače, saj bo na zaključnem turnirju (gostila ga bo Francija) nastopilo 24 reprezentanc.

Ne spreglejte