Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
22. 1. 2017,
16.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Natisni članek

Kingsley Boateng Ivica Guberac Luka Elsner NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 22. 1. 2017, 16.25

6 let, 6 mesecev

Kaj se dogaja pri prvakih?

En novinec navdušuje, prihodu drugega navijači Olimpije močno nasprotujejo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

1

Ivica Guberac | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v soboto odigrali drugo prijateljsko tekmo. Pri zmagi nad drugoligašem Dobom s 7:0 se je z dvema zadetkoma izkazal novinec Kingsley Boateng. Bolj kot to buri duhove napovedan podpis pogodbe z Ivico Gubercem. Najzvestejši navijači Olimpije prihodu nekdanjega člana Kopra močno nasprotujejo.

Športni dnevni časopis Ekipa je napovedal, da bo Ivica Guberac, ki je nazadnje igral v ruski drugi ligi (Himki), a je trenutno prost nogometaš brez odškodnine, v ponedeljek podpisal pogodbo z Olimpijo.

Prihod 28-letnika, čigar ime se je pred časom pojavilo tudi na straneh črne kronike – kriminalisti so oktobra lani pri njem doma našli prepovedano drogo –, pa utegne razburkati strasti, saj so pri organizirani navijaški skupini Olimpije Green Dragons dali vedeti, da so izrecno proti temu, da izkušeni primorski nogometaš obleče zeleno-beli dres.

"Če Olimpija resno cilja na Evropo, zanj v tem kolektivu ne vidimo mesta. Kot otrok NK Koper je večkrat v intervjujih, kot tudi na in izven igrišča, pokazal, da tukaj ne bo igral s srcem. Igralec je, med drugim, najbolj znan po tem, da ima težave s policijo in s sodiščem. V Olimpiji je leto in pol vladalo sožitje in komunikacija med navijači in klubom. Kemija med ekipo in tribuno je velika. V dobro Olimpije ne želimo, da se to spremeni," so v zapisu na enem izmed družabnih omrežij Green Dragons dali jasno vedeti, kaj si mislijo o Gubercu.

Ta je v zadnjem letu igral v tujini, pol leta na Cipru (Aris Limassol) in pol leta v Rusiji.

V koprskem dresu je v vseh tekmovanjih zbral več kot 200 nastopov in bil tudi njegov kapetan. Leta 2010 je z njim osvojil naslov državnega prvaka.

Luka Elsner je lahko zadovoljen s tem, kar je Olimpija pokazala na prvih dveh pripravljalnih tekmah. | Foto: Vid Ponikvar Luka Elsner je lahko zadovoljen s tem, kar je Olimpija pokazala na prvih dveh pripravljalnih tekmah. Foto: Vid Ponikvar

Mladi Ganec že navdušuje

Nogometaši Olimpije so po zmagi nad hrvaškim Zagrebom s 3:0 v soboto sicer odigrali novo prijateljsko tekmo in spet navdušili. Slovenskemu drugoligašu Dobu so zabili sedem golov, prejeli niso niti enega.

Trener Luka Elsner, ki tokrat ni mogel računati na številne nogometaše (nastopil je brez Denisa Klinarja, Antonia Delamee Mlinarja, Lea Ejupa, Mihe Zajca, Roka Kronavetra, Ricarda Alvesa, Issaha Abassa, Nika Kapuna, Nemanje Mitrovića in Nejca Vidmarja), je priložnost ponudil številnim nogometašem.

Najbolj se je izkazal mladi ganski napadalec Kingsley Boateng, ki je dokazal, da utegne biti velika okrepitev za Olimpijo. V 83. minuti je zadel za 5:0, v 88. minuti pa postavil končni izid.

Vmes, v 84. minuti, je zadel še 23-letni bočni branilec David Lukanc, nekdanji nogometaš Šenčurja in Doba, ki ga v zadnjih dneh preizkušajo pri Olimpiji.

Pred tem so zadeli Aljaž Krefl, ki je po 23 minutah igre dosegel prvi gol na tekmi, makedonski novinec Daniel Avramovski, ki je v 41. minuti dosegel še drugi zadetek na drugi tekmi v majici Olimpije, in Črnogorec Marko Vukčević, ki je minuto za tem postavil izid polčasa.

Prijateljska tekma:

Olimpija : Roltek Dob 7:0 (3:0)

Strelci: Krefl 23., Avramovski 41., Vukčević 42., Miškić 73./11m, Boateng 83., 88., Lukanc 84.

Ne spreglejte