Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2016,
21.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Krka Domžale Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 30. 4. 2016, 21.10

7 let, 12 mesecev

Ejup z golom v zadnjih sekundah tekme manjštevilčni Krki priboril točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Nogometaši Domžal in Krke so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

Nogometaši Domžal so v dvoboju z zadnjeuvrščeno Krko iztržili remi, kar pomeni, da so v boju za tretje mesto vendarle povečali prednost pred najbližjim zasledovalcem Gorico. Štiri kroge pred koncem imajo štiri točke naskoka. Na drugi strani je Krka, ki je izenačujoči zadetek dosegla v zadnji minuti sodnikovega podaljška, šestnajstič v sezoni osvojile točke (7 zmag, 9 remijev). Do Luke Koper, ki ima tekmo manj, jo loči ena točka, Celje na osmem mestu pa ji beži za šest točk.

Ekipi sta si zasluženo razdelili izkupiček; Domžale so do gola prišle rutinirano, Novomeščani pa so v drugem polčasu zapravili niz zrelih priložnosti, na koncu pa izenačili po strelu Lea Ejupa v 93. minuti.

Po zaspanem, neatraktivnem prvem polčasu, v katerem velja izpostaviti le priložnosti Dejana Trajkovskega in Aladina Šišića, se je igra v nadaljevanju razživela. Domžale so plaho krenile v napad, gostje pa so spretno izkoriščali prazen prostor, ki so ga ti puščali v obrambi.

Krka je imela pred zadetkom Domžal štiri zelo lepe priložnosti. V 58. minuti je Nana Welbeck zadel vratnico, dve minuti pozneje je najprej streljal Marin Perić, nato še Luka Majcen, prav ta igralec pa je v 72. minuti zapravil še 100-odstotno priložnost, ko v protinapadu žoge ni uspel poslati mimo Axela Maravala.

Kazen za neučinkovitost je prišla v 77. minuti. Šišić je streljal, vratar Krke Miodrag Mitrović žoge ni zadržal, Antonio Mance pa je odbitek pospravil v mrežo.

Krka je imela nato še dve priložnosti za izenačenje (Perić, Boccacini), zasluženo izenačenje pa je sledilo tik pred koncem, ko je Ejup z roba kazenskega prostora premagal Maravala.

Domžale : Krka 1:1 (0:0)

Športni park, gledalcev 350, sodniki: Vojko, Lunežnik (oba Celje), Burjan (Ptuj).Strelca: 1:0 Mance (77.), 1:1 Ejup (93.).

Domžale: Maraval, Vetrih (od 91. Zec), Horić, Wilson, Šišić, Repas (od 64. Grvala), Horvat, Trajkovski, Dobrovoljc, Alvir (od 75. Balkovec), Mance.

Krka: Mitrović, Bogdan (od 83. Ejup), Vučkić, Brkljača, Fuček, Kostanjšek, Marotti, Boccaccini, Welbeck, Perić (od 86. Majstorović), Potokar (od 39. Majcen).

Rumeni kartoni: Šišić, Horvat; Marotti, Majcen, Brkljača.
Rdeč karton: Brkljača (84.).

Ne spreglejte