Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2017,
8.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

kvalifikacije za SP 2018 Lionel Messi Lionel Messi argentinska nogometna reprezentanca Edgardo Bauza

Torek, 11. 4. 2017, 8.33

6 let, 6 mesecev

Edgardo Bauza

Argentini grozi sramota, Messi ostal brez selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Edgardo Bauza

Vodstvo argentinske nogometne zveze je odpustilo selektorja reprezentance Edgarda Bauzo. Ta je albiceleste vodil zgolj 249 dni in v zadnjem obdobju v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji ni dosegel želenih uspehov. Argentini grozi celo, da se na SP prihodnje leto ne bo uvrstila. Njegov naslednik še ni znan.

Gavči so pod vodstvom Edgarda Bauze v osmih tekmah južnoameriških kvalifikacij le trikrat zmagali, dvakrat igrali neodločeno in trikrat izgubili. Dvakratni svetovni prvaki so nazadnje v La Pazu z 0:2 izgubili proti Boliviji, kar je bila kaplja čez rob in povod, da so Bauzo odslovili.

Kdo je Edgardo Bauza?

Argentinsko izbrano vrsto je prevzel avgusta 2016. | Foto: Reuters Argentinsko izbrano vrsto je prevzel avgusta 2016. Foto: Reuters Nekdanji argentinski reprezentant, ki bo prihodnje leto praznoval 60. rojstni dan, je igral v obrambni vrsti. Leta 1990 je odpotoval na svetovno prvenstvo v Italiji, kjer so gavči osvojili drugo mesto, a ni dobil priložnosti za nastop. 

Kariero je leta 1991 sklenil v Mehiki, sedem let pozneje pa začel nabirati trenerske izkušnje. Vodil je številne klube v Južni Ameriki, ne le v Argentini, ampak tudi Peruju in Ekvadorju. Leta 2008 je LDU Quito popeljal do naslova južnoameriškega prvaka (pokal Libertadores).

Po velikem uspehu se je za kratek čas odpravil v Savdsko Arabijo, a se hitro vrnil v Ekvador. Nato je vodil še klube iz Argentine in Brazilije, s San Lorenzom leta 2014 postal najboljši v Južni Ameriki, lani pa zasedel odgovorni položaj selektorja članske izbrane vrste, ki ji za zdaj ne gre najbolje v kvalifikacijah za SP 2018. Če se gavči z zvezdniško ekipo ne bi uvrstili na SP v Rusiji, bi bilo to globoko razočaranje in velika sramota za navijače Argentine.

Bo Argentina sploh zaigrala na SP 2018?

Argentini sicer grozi, da se na SP sploh ne bo uvrstila. V Rusijo se iz južnoameriške skupine namreč neposredno uvrstijo prve štiri reprezentance, medtem ko peta ekipa - trenutno je to Argentina - igra dodatne kvalifikacije proti ekipi iz Oceanije. Za dodatno nevšečnost je poskrbela še kazen kapetanu in prvemu strelcu Lionelu Messiju, ki bo moral zaradi žalitev sodnika izpustiti še tri tekme.

Lionel Messi, ki ga zvečer čaka prva četrtfinalna tekma lige prvakov z Juventusom, zaradi kazni ne bo mogel pomagati reprezentančnim soigralcem še na treh kvalifikacijskih tekmah. | Foto: Reuters Lionel Messi, ki ga zvečer čaka prva četrtfinalna tekma lige prvakov z Juventusom, zaradi kazni ne bo mogel pomagati reprezentančnim soigralcem še na treh kvalifikacijskih tekmah. Foto: Reuters  

Glavni kandidat za naslednika Bauze je po pisanju argentinskih medijev trener Seville Jorge Sampaoli. Reprezentance bodo v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2018 odigrale še štiri kroge.


Južnoameriške kvalifikacije za SP 2018, lestvica:

  1. Brazilija* 14 tekem – 33 točk
  2. Kolumbija 14 – 24
  3. Urugvaj 14 – 23
  4. Čile 14 – 23
  5. Argentina 14 – 22
  6. Ekvador 14 - 20
  7. Peru 14 – 18 
  8. Paragvaj 14 – 18
  9. Bolivija 14 – 10
  10. Venezuela 14 - 6

*že uvrščena na SP 2018

Ne spreglejte