Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 3. 2015,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Domžale Matic Črnic

Sobota, 7. 3. 2015, 20.11

7 let, 12 mesecev

Dve enajstmetrovki sta bili dovolj za prvo zmago (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali novomeško Krko z 2:1 (1:1).

Domžalčani, ki so v sredo po dolgem času izgubili prvo mesto na lestvici, so proti Novomeščanom upravičili vlogo favorita in slavili po zaslugi dveh enajstmetrovk Matica Črnica. Domžale tako še vedno tesno sledijo Mariboru, pred tretjeuvrščenimi Celjani pa imajo pet točk prednosti. Na drugi strani Krka po 15. porazu ostaja predzadnja.

Tekma se za Domžalčane ne bi mogla bolje začeti. Že v prvi minuti je Damir Rašić v kazenskem prostoru zrušil Veljka Simića in zakrivil enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Matic Črnic in dosegel svoj prvi zadetek v domžalskem dresu.

Po rahlem zatišju, kar zadeva priložnosti, so domači med 30. in 33. minuto nanizali nekaj malce premalo natančnih strelov, poskus Črnica z roba kazenskega prostora v 32. minuti pa je ustavil Miodrag Mitrović. V 34. minuti je z glavo s petih metrov spet streljal Črnic, toda zatresel prečko.

Štiri minute zatem pa so Novomeščani izenačili, potem ko je prosti strel s kakih 30 metrov izvrstno izvedel Leo Ejup in zadel v desni zgornji kot vrat nemočnega vratarja Nejca Vidmarja.

V drugem polčasu je prvo priložnost zapravil Krkin Welbeck Maseko Nana Addo, ko je s 25 metrov močno sprožil, izkazal pa se je Vidmar. Pet minut pozneje je na drugi strani Slobodan Vuk s šestih metrov žogo poslal mimo cilja, v 76. minuti pa so domači prišli do nove enajstmetrovke.

To je v boju z Jako Ihbeishehom izsilil rezervist Mate Eterović, zanesljivo pa jo je izvedel Črnic. Novomeščani so za nameček v 83. minuti ostali na igrišču le z deseterico, saj je Ihbeisheh zaradi prekrška nad Dejanom Trajkovskim dobil drugi rumeni karton.

Domžalčani bodo v 24. krogu prihodnjo nedeljo igrali v Kopru, Novomeščani pa dan prej v Velenju.

Ne spreglejte