Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
15.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 15.20

8 let

Drava brez možnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal so v 9. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Dravo s 4:1 (2:0).

Domžalčani so se Ptujčanom zoperstavili brez obolelega reprezentanta Ljubijankiča, ki ga je zamenjal Janković, kljub temu pa brez težav vknjižili novo zmago proti skromnim Ptujčanom. Z njo so se - po remiju Kopra - spet znašli sami na vrhu prvenstvene lestvice, Dravi pa niti pod vodstvom novega trenerja Milana Djuričića ni uspelo "izplavati" iz nevarnih vod. Še vedno je namreč na skromnem devetem mestu.

Ptujčani so si v športnem parku prvi priigrali priložnost za zadetek, toda Kronaveter je s prostega strela meril previsoko. Tudi drugi strel proti vratom so sprožili gosti, s 30 metrov je poskusil Bošnjak, a Nemec ni imel veliko dela. V 14. minuti je nase drugič opozoril Kronaveter, ki ga je v kazenskem prostoru lepo našel Horvat, vendar je veliki up slovenskega nogometa žogo slabo zadel in zgrešil cilj. Prvaki so prvo obetavnejšo akcijo izpeljali v 20. minuti, ko se je po kombinaciji Žinka, Žežlja in Zahore slednji sam znašel pred vratarjem Germičem, a bil za las prehiter, saj je stranski sodnik ocenil, da je bil napadalec Domžal v prepovedanem položaju. V 27. minuti so gostitelji povedli. Hitro akcijo so izvedli Aljančič, Brezič in Žinko, ki je podal do Jankovića. Ta do žoge sicer ni prišel, a sta branilca Drave nespretno posredovala, tako da se je žoga odbila do Kirma, ki je sam krenil proti gostujočemu vratarju. Njegov strel v zgornji levi kot je Germič odbil, a le do Žežlja, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže. Gostitelji so vodstvo podvojili v 44. minuti, ko je Zahora z desetih metrov z močnim strelom poslal žogo v levi kot nemočnega vratarja Germiča. Tik pred koncem prvega dela je poskusil še Žeželj, vendar je ptujski vratar tokrat žogo ukrotil.

Zmagovalec je bil dokončno znan že devet minut po začetku drugega polčasa. Žinko je na levi strani kazenskega prostora Drave opazil osamljenega Žežlja, ki je sam stekel proti gostujočemu vratarju in nato nesebično podal v sredino, kjer je bil Zahora in povišal na 3:0. Tri minute pozneje je po podaji Aljančiča le za las zgrešil Kirm, v 62. minuti pa je Zahora z natančnim strelom v spodnji levi kot dopolnil svoj "hat-trick".

V 78. minuti so do strela vendarle spet prišli tudi gosti. S 16 metrov je v daljši kot natančno meril Kmetec, vendar je Nemec, ki v drugem polčasu ni imel nobenega dela, odlično posredoval in žogo odbil v polje. Isti igralec pa je v prvi minuti sodnikovega podaljška po podaji Oguja z glavo poskrbel vsaj za častni gol Drave.

Ne spreglejte