Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 9. 2011,
20.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Domžale NK Triglav

Sreda, 28. 9. 2011, 20.14

8 let

Domžale so si oddahnile, Triglav ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 12. krogu 1. SNL doma premagali Triglav z 2:0 (1:0) in prekinil rezultatsko krizo. Kranjčani na zadnjih štirih srečanjih sploh niso zadeli v polno.

Domžalčani, ki so po treh zaporednih porazih lovili prvo zmago proti nižjeuvrščenemu Triglavu, ki ni zadel že štiri tekme zapored, so tudi v tekmo 12. kroga državnega prvenstva vstopili zdesetkani, kljub težavam z gležnjem pa je od prve minute začel napadalec Damir Pekić. V šesti minuti so imeli gosti prvo priložnost, ko je Rok Brajič poslal dolgo podajo pred kazenski prostor Domžal, na žogo je stekel vratar Nejc Vidmar, ki pa jo je z glavo odbil proti sredini, od koder je "iz prve" poskušal Dragan Ovčina s kakšnih 40 metrov, a je meril previsoko. Po kakšnih 15 minutah uvodnega dela so Domžalčani prevzeli pobudo.

V 16. minuti so domači imeli lepo priložnost, ko je po lepi akciji Dalibor Teinović podal na vrh kazenskega prostora, kjer si je žogo za strel namestil Liridon Osmanaj, a je iz voleja meril preko vrat. Malo pozneje so se gostitelji reševali, ko je Ovčina poslal močan predložek pred vrata domačinov, kjer je z glavo odbil Pekić. V 38. minuti je Uroš Korun dobro posredoval v svojem kazenskem prostoru, podal na sredino proti Lucasu Horvatu, ki je pobegnil svojemu branilcu. Poslal je predložek na drugo vratnico, kamor je utekel Osmanaj, a je pred njim žogo prestregel vratar gostov Miha Gracar.

Dve minuti pozneje so imeli lepo priložnost gosti, ko se je razigrani Ovčina odlično znašel na levi strani polovice Domžal. Podal je navzven do Dejana Burgarja, ki je poslal nizek in močan predložek pred vrata. Žogi je nekoliko smer spremenil domači nogometaš Jure Balkovec, a Anžetu Jelarju iz ugodnega položaja ni uspelo premagati Vidmarja za vodstvo gostov.

Prvi so zadeli gostitelji; v 43. minuti je Osmanaj priboril prosti strel dobrih 40 metrov od gostujočih vrat. Horvat je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Pekić žogo prepustil; ta je prišla do Osmanaja, ki jo je s kakšnih petih metrov preusmeril ob desno vratnico za vodstvo domačih. Kranjčani so imeli tik pred odhodom na odmor priložnost za izenačenje, ko je bil pri žogi Jelar; ta je poslal predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je bila kopica gostujočih igralcev. Strel iz voleja je sprožil Uroš Smolej, ki je meril pod prečko, a je bil Vidmar dobro postavljen in je žogo odbil čez gol.

Domžalčani so pet minut po začetku drugega dela vodili z 2:0, ko je iz kota v kazenski prostor lepo podal Horvat, tam pa je bil najspretnejši Lamin Diallo. Gosti so v 58. minuti ostali brez Bernarda Stjepanovića, ki si je po prekršku nad Osmanajem prislužil drugi rumeni karton na tekmi. Do konca sta se ekipi nekako izmenjavali v akcijah, v sodnikovem dodatku je poskusil še Tine Zornik, a je žogo Vidmar ujel, tako da je ostalo pri zanesljivi zmagi gostiteljev.

Fotoutrinki s tekme v Domžalah:




Ne spreglejte