Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
5. 9. 2017,
14.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Natisni članek

Marko Alvir naj gol Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman Agim Ibraimi NK Domžale

Torek, 5. 9. 2017, 14.50

6 let, 6 mesecev

NK Domžale predstavile novince

Največja okrepitev 1. SNL, kar jo je prineslo to poletje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

1

Agim Ibraimi NK Domžale | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Poletni prestopni rok je poskrbel za veliko kadrovskih sprememb pri slovenskih klubih. V 1. SNL je prišlo veliko novincev, najodmevnejšo okrepitev pa so dobile Domžale. Makedonski zvezdnik Agim Ibraimi, ki bi rad čim prej pozabil na ponesrečeno sezono pri Astani, se želi vrniti na pota stare slave. Podobno velja za Hrvata Marka Alvirja.

Domžalski klub je po veličastnem evropskem pohodu, ki se je končal pred 50 tisoč gledalci v Marseillu, misli usmeril k domačim tekmovanjem. Klubske pisarne so v zadnjih dneh prestopnega roka delale s polno paro. Veliko je bilo odhodov, a še več prihodov. Strokovno vodstvo je spretno uravnotežilo dinamiko prestopnega roka, po prihodu novincev pa je trdno odločeno, da je pripeljalo nogometaše, s katerimi lahko naskakuje najvišje cilje.

Marko Alvir, Agim Ibraimi, Dario Melnjak in zadovoljni trener Simon Rožman. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marko Alvir, Agim Ibraimi, Dario Melnjak in zadovoljni trener Simon Rožman. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogomet na vzhodu ni tako lep

Izkušnje v Astani se ne bo spominjal kot prijetne. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Izkušnje v Astani se ne bo spominjal kot prijetne. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Agim Ibraimi, 29-letni makedonski reprezentant, jih je v Sloveniji že bil vajen osvajati. Zdaj, ko je Domžale okrepil skupaj z Jamajčanom (Shamar Nicholson) in dvema Hrvatoma (Marko Alvir in Dario Melnjak), želi Sloveniji dokazati, da še ni pozabil vrhunskega nogometa.

"Rad bi se zahvalil trenerju in direktorju Domžal, da sem postal del rumene družine. Zelo sem srečen, da sem v Domžalah. Zadnje leto bi najraje pozabil. Bilo mi je težko, tako glede nogometa kot tudi vsega, kar se mi je dogajalo v Astani. Nogomet na vzhodu ni tako lep. To je njegova temna plat, o kateri noče nihče govoriti. Igralci smo tukaj, da igramo na igrišču, ne pa zunaj njega," je dejal zvezni igralec s slovenskim potnim listom, ki je v 1. SNL pustil velik vtis.

Ne le v dresu Maribora, s katerim je redno nastopal v Evropi, nato pa se po velikem sporu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem preselil drugam.

Triglav ali Maribor, vseeno

Ko je bil nogometaš Maribora, so ga Domžale vedno namučile. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ko je bil nogometaš Maribora, so ga Domžale vedno namučile. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Domžale je prišel dobro pripravljen. Čeprav je izgubil tekmovalno formo, je nabiral kondicijo pod vodstvom osebnega trenerja. Treniral je tudi v Celju, pri tem pa skušal čim prej pozabiti na neprijetnosti, ki jih je doživljal v Kazahstanu. "Trpela je moja psiha. To je bilo težko obdobje. Zdaj sem v zelo organiziranem klubu. Vedno, ko smo z Mariborom igrali proti Domžalam, nam je bilo najtežje. Verjamem, da bo tako tudi zdaj," je Ibraimi prepričan, da bo v rumenem dresu s številko 10 kmalu užival tako, kot je v najboljših sezonah pri Mariboru.

"Proti Mariboru kot klubu nisem imel nikoli nič proti. Tam sem se vedno dobro počutil. Zdaj sem osredotočen na nove izzive. Hočem biti najboljši v Domžalah in dati vse od sebe na vsaki tekmi. Triglav ali Maribor, vseeno," ne manjka motivacije Makedoncu, ki je na vprašanja odgovarjal v tekočem slovenskem jeziku in priznal, da se na srečanju z vijolicami, če bi dosegel zadetek, v znak spoštovanja do nekdanjega kluba ne bi veselil zadetka.

Želijo se potegovati za najvišja mesta

Simon Rožman ima z Domžalami še velike načrte.
 | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Simon Rožman ima z Domžalami še velike načrte. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Domžal je po evropskem izpadu napovedal popolno osredotočenost na obe domači tekmovanji, zadnje novince pa opisal kot dobre ljudi.

"V našo sredino izbiramo le karakterne ljudi. Njihove kakovosti niso vprašljive. Z njihovim prihodom smo ohranili tekmovalno ambicijo. Nismo le klub z vizijo, ki želi mlade igralce poslati v boljše klube in proračun krpati s prestopi. Želimo biti tudi tekmovalni," je vodilni prvoligaški dvojec, Maribor in Olimpijo, opozoril, da Domžale še niso rekle zadnje v boju za najvišja mesta.

Prepričan je, da je klub pridobil širino in hitrost. "Dobili smo kompletnost, ki nam je prej manjkala," se nadeja, da je odklenkalo časom, ko je bila vidna že odsotnost enega člena v ekipi, kaj šele več.

Kot trener bo v prihodnjih tednih potrpežljiv. Ve, da bo obdobje prilaganja zahtevalo svoj davek. Pravo igro Domžal namerava spremljati po oktobrskem reprezentančnem premoru.

"Takrat bodo Domžale videti tako, kot si želim. Napadalne, všečne, dinamične, agresivne. To bo šov na igrišču," si je dovolil populističen vložek. Ne skriva cilja, da zvabi navijače na tribuno.

"Če nas bo to nagradilo z rezultati, bomo še srečnejši. Nogometni bog na koncu vse vidi, tako da se lahko rezultatsko še povzpnemo," zagovarja misel, da bi se moralo dobro delo na treningih slej ko prej obrestovati z dobrimi rezultati.

Ibraimi bo po novem sodeloval tudi s hrvaškim branilcem Melnjakom, ki je nazadnje igral v Belgiji. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Ibraimi bo po novem sodeloval tudi s hrvaškim branilcem Melnjakom, ki je nazadnje igral v Belgiji. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida


Najlepši zadetki 7. kroga:

Ne spreglejte