Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 8. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

Natisni članek

Liga Europa NK Domžale Simon Rožman Marseille

Petek, 25. 8. 2017, 11.28

6 let, 6 mesecev

Po slovesu Domžal od Evrope

Simon Rožman čestital varovancem: Prisilili smo jih, da so prikazali svoj maksimum

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

1

Simon Rožman | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

"Čestitke Marseillu za napredovanje, a čestitke tudi mojim fantom, ki so nasprotnika prisilili, da je dal svoj maksimum," je po porazu Domžal z 0:3 proti favoriziranemu Marseillu in slovesu od Evrope dejal trener Domžalčanov Simon Rožman.

Za nogometaše Domžal se je v četrtek zvečer na štadionu Velodrom končala evropska sezona. Čeprav jim senzacija in zgodovinski preboj v skupinski del evropske lige nista uspela, je bil njihov strateg Simon Rožman kljub porazu zadovoljen. Njegovi varovanci so na prvem obračunu s favoriziranim Marseillom pretekli teden doma remizirali (1:1), na povratnem v Franciji pa lovili tesno zmago brez prejetega zadetka, a se jim sanje niso uresničile.

Sploh v prvem polčasu so Domžale prikazale všečno igro in kdo ve, kako bi se tekma obrnila, če žoga po prostem strelu Jureta Balkovca v 26. minuti pri rezultatu 0:0 ne bi zadela vratnice. Domžalčani so sicer še imeli svoje priložnosti, a je Marseille v nadaljevanju unovčil izkušnje, denar in premoč, trikrat premagal vratarja Dejana Milića in s skupnim rezultatom s 4:1 preprečil slovensko presenečenje.

"Žal so se sanje končale"

"Živeli smo lepe sanje. Žal so se končale. Čestitam Marseillu, igrali smo v peklenskem ozračju, ni bilo lahko. Čestitam pa tudi svojim fantom. Odigrali smo fantastičen prvi polčas, žal smo stvari v drugem pokvarili. A prisilili smo našega nasprotnika, da je prikazal svoj maksimum," je nogometaše rumene družine po tekmi pohvalil 34-letni slovenski strateg, ki je najbolj obžaloval neizkoriščene priložnosti.

Domžalčani so v četrtek s 3:0 priznali premoč Marseillu, ki je napredoval s skupnim rezultatom 4:1. Slovenski kolektiv je proti bogatim Francozom prikazal atraktivne predstave. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so v četrtek s 3:0 priznali premoč Marseillu, ki je napredoval s skupnim rezultatom 4:1. Slovenski kolektiv je proti bogatim Francozom prikazal atraktivne predstave. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Dva zadetka ob zmagi je dosegel Valere Germain, ki ga Rožman ni pozabil omeniti: "Le Germain sam je vreden toliko kot naš proračun petih let."

To je bila zadnja tekma Jana Repasa v dresu Domžal pred selitvijo v francoski Caen.

Nogometaši, ki domujejo ob Kamniški Bistrici, so na evropskem popotovanju prikazali atraktivne predstave. Na osmih tekmah so petkrat zmagali, enkrat remizirali in dvakrat izgubili

"Dokazali, kam spadamo"

Vedrega obraza je bil tudi trener Marseilla Rudi Garcia, proti kateremu so navijači po skromnem remiju v Domžalah sprožili nekaj kritik. "Dokazali smo, da spadamo v ligo Evropa. Lahko bi zadeli še dvakrat ali trikrat. Povem vam, da bi napredovali, tudi če bi prejeli zadetek, saj smo bili premočni zanje. Cilj je, da napredujemo iz skupinskega dela (njihovi nasprotniki bodo RB Salzburg, portugalska Vitoria in turški Konyaspor op. a.)."

Strelec tretjega zadetka Florian Thauvin je trenerja dopolnil z besedami: "Proti Domžalam ni bilo lahko igrati. So izjemno fizična ekipa, z veliko fizičnega kontakta. Ko smo dosegli prvi zadetek, so se morali odpreti, tako da nam je to olajšalo delo. Naš prvi cilj smo dosegli."

Samozavestni Rudi Garcia je navijačem svojega moštva sporočil, da bi napredovali, tudi če bi prejeli zadetek. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Samozavestni Rudi Garcia je navijačem svojega moštva sporočil, da bi napredovali, tudi če bi prejeli zadetek. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Misli usmerjene na domače prvenstvo

Domžalčani se bodo zdaj posvetili domačemu prvenstvu, v katerem jih v nedeljo čaka gostovanje pri Krškem. Po šestih tekmah imajo na računu dve zmagi, tri remije in en poraz, kar ji uvršča na tretje mesto.

Ne spreglejte