Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 4. 2015,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale ND Gorica Slobodan Vuk Dejan Žigon

Sobota, 18. 4. 2015, 18.36

8 let

Domžalčani s preobratom do pomembnih točk (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Domžal so v 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico s 3:1 (1:1).

Domžalski nogometaši so z zmago proslavili 14-letnico svoje prve prvoligaške zmage proti Gorici. Na obračunu, ki sta si ga ogledala tudi selektorja Slovenije in BiH Srečko Katanec in Mehmet Baždarević, so Domžalčani nekoliko popravili vtis s prejšnjih dveh tekem - prvenstvenega poraza proti Olimpiji in pokalnega proti Kopru. Z novimi tremi točkami ostajajo na drugem mestu, medtem ko so Novogoričani, v dobršnem delu srečanja celo boljši tekmec, osmi. Kot zanimivost veja omeniti, da Gorica ni premagala Domžal že na zadnjih desetih prvenstvenih tekmah.

Domžalčani so tokrat že v deveti minuti dosegli prvi zadetek, a je bil Slobodan Vuk v prepovedanem položaju, tako da njegov zadetek iz bližine ni obveljal. Zato pa je obveljal gol Dejana Žigona v 24. minuti. Po dolgi podaji je žoga padla v eno izmed luž, malce zmedla domačega branilca Kenana Horića, ki ob Žigonu ni bil dovolj odločen, tako da je goriški nogometaš z leve strani kazenskega prostora žogo poslal v mrežo za 1:0.

Že štiri minute pozneje so domači izenačili. Gosti so po podaji v kazenski prostor nespretno odbili žogo, ta se je od Dina Martinovića skotalila naravnost do Vuka, ki je iz bližine ugnal Alberta Gallinetto. To je bila tudi zadnja omembe vredna akcija v prvem delu, ki sicer ni postregel z velikim številom priložnosti, tudi zaradi razmočenega igrišča.

V drugem polčasu so prvi resneje zagrozili Primorci, ko je Žigon z glavo zgrešil iz ugodnega položaja v 48. minuti. Enajst minut pozneje je imel lepo priložnost tudi Martinović, a je s približno sedmih metrov slabo streljal, tako da Nejc Vidmar ni imel težkega dela. Kljub konkretnejši igri gostov, pa so domači povedli v 63. minuti. Spet je bil strelec Vuk, ki je po podaji Dejana Trajkovskega z leve strani žogo pospravil v prazno mrežo.

Le malce pozneje bi sodnik lahko dosodil najstrožjo kazen za igranje z roko Simoneja Napolija v kazenskem prostoru, a so domači ostali brez strela z bele točke. So pa od 72. minute igrali z igralcem več, saj je neposredni rdeči karton zaradi nevarne igre (visoka noga proti glavi Trajkovskega) ostali brez Alexandra Caputa. Zmago je v 89. minuti potrdil Matej Podlogar, ki je izkoristil slabo reakcijo Gallinette po podaji z desne strani v kazenski prostor. Žoga se je namreč od goriškega vratarja odbila prav do Podlogarja.

Tekma je imela tudi dobrodelno noto, gledalci - tokrat se jih je zbralo le kakih 200 - so namesto vstopnice na stadion prinesli po dva prehrambena izdelka z daljšim rokom uporabe, zbrano hrano pa bo domžalski klub izročil organizaciji Anina zvezdica.

Domžale bodo v 29. krogu prihodnjo soboto gostovale v Celju, Gorica pa bo gostila Krko.

Ne spreglejte