Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
16. 12. 2016,
12.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije naj gol NK Maribor NK Maribor NK Krško NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 16. 12. 2016, 12.30

6 let, 7 mesecev

Sklepi disciplinskega sodnika za tekme 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Žaljivo skandiranje Kronavetru bo stalo Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Viole Domžale Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Roman Rogelj se je v zadnjem krogu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije v tem koledarskem letu ukvarjal predvsem z neprimernim vedenjem navijačev. V žep bodo morali seči trije najboljši slovenski klubi, najvišjo kazen je dobila Olimpija. Tudi zaradi žalitev, s katerimi so se navijači lotili Roka Kronavetra.

Jesenski prvak Maribor se je od nogometnega leta 2016 poslovil s porazom v Domžalah (2:3). Na derbiju 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije ni manjkalo nešportnega vedenja gledalcev.

Disciplinski sodnik NZS je zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev - aktiviranja pirotehničnih sredstev in žaljivega vzklikanja nasprotni ekipi - ob upoštevanju predkaznovanosti NK Maribor določil 1.050 evrov kazni. Kazen je doletela tudi gostitelje, ki so se veselili velike zmage nad vijolicami, zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ki so žaljivo skandirali sodniku, pa bodo morali plačati 250 evrov.

Olimpija zaradi vedenja navijačev ob 2.600 evrov

Najvišjo kazen je dobila Olimpija. V nedeljo je zaman lovila zmago, s katero bi na razpredelnici Prve lige Telekom Slovenije prezimila na vodilnem položaju. Remizirala je s Krškim (1:1) in jesenski del prvenstva končala na drugem mestu. Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev - žaljivo vedenje do igralca domače ekip, množično aktiviranje pirotehničnih sredstev - bo moral ljubljanski klub ob upoštevani predkaznovanosti plačati 2.600 evrov.

Navijači Olimpije so na srečanju s Krškim poskrbeli za barvit pirotehnični vložek. | Foto: Vid Ponikvar Navijači Olimpije so na srečanju s Krškim poskrbeli za barvit pirotehnični vložek. Foto: Vid Ponikvar

Žaljivo skandiranje in transparent, s katerim je navijaška skupina Green Dragons na severni tribuni štadiona Stožice Roku Kronavetru sporočila, da ga noče več v zmajevem brlogu, sta povzročila visoko kazen.

Krčani so v Ljubljani osvojili dragoceno točko, na dvoboju pa prejeli pet rumenih kartonov, zato bodo zaradi nešportnega vedenja več igralcev plačali 300 evrov. 

Najlepši zadetki 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte