Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
5. 7. 2012,
8.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Piers Morgan Robin van Persie Arsenal

Četrtek, 5. 7. 2012, 8.28

7 let, 12 mesecev

Direktorju Arsenala: Spravi rit v London in reši ta fiasko

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Arsenal je lani izgubil Cesca Fabregasa, zdaj bo še Robina van Persieja. Med navijači je zavrelo. "Eden naših najboljših igralcev odhaja, ker klub nima dovolj ambicij. Šokantno."

Nizozemski napadalec Robin van Persie po poteku zdajšnje pogodbe (naslednje poletje) ne bo podaljšal z Arsenalom, saj meni, da vodstvo kluba ne vleče pravih potez, da bi osvojili tako želene lovorike. Le nekaj ur pred Van Persiejevim sporočilom za javnost je trener Arsene Wenger sicer dejal, da ga ne bodo spustili za nobeno ceno. A zdaj se zanje vendarle zdi boljša možnost, da ga prodajo že letos za več 10 milijonov evrov, kot pa da jim naslednje leto pobegne brez odškodnine.

Van Persiejeva napoved in nesposobnost uprave Arsenala, da obdrži svoje najboljše igralce je med navijači tega londonskega kluba sprožila plaz ogorčenja. Eden bolj slavnih pristašev topničarjev, voditelj na televiziji CNN Piers Morgan, je minulih 24 ur zapisal vrsto ogorčenih tvitov. "Ne @Persie_Official - ne, ne, ne, NE!" je začel po objavi Nizozemčevega sporočila. "Še eno poletje in še en naših najboljših igralcev odhaja, ker klub nima dovolj ambicij. Šokantno," je nadaljeval.

"Podolski in Giroud NISTA dostojni zamenjavi za Van Persieja. To je še ena katastrofa. Uradno prodajamo klub," se ni uspel pomiriti Morgan. "Tega ne sprejmem in tega ne bi smel sprejeti noben navijač Arsenala. Wenger in Gazidis nam morata povedati, kaj sta mu rekla in to TAKOJ." Ivan Gazidis je športni direktor Arsenala, ki se trenutno mudi na počitnicah v ZDA. "Gazidis je na dvotedenskih počitnicah v Ameriki. Resno?? Spravi svojo rit v London in reši ta fiasko," ga besno poziva Morgan. "Wenger/Gazidis morata spregovoriti. Želim odgovore. Nesprejemljivo je, da v dveh sezonah zapored izgubimo najboljša igralca in kapetana!"

"Če greš v Manchester City, boš zame mrtev"

Van Persie je bil ključen za lansko tretje mesto Arsenala v premier ligi. V ligi prvakov so prišli do četrtfinala. Nizozemec je skupaj zabil kar 37 golov. Če ne bi bilo njega, bi bili 16., meni Morgan. Topničarji so brez lovorike že od leta 2005, zato tolikšno ogorčenje. Robina se je zadnje tedne sicer povezovalo s prestopom v Manchester City, kamor je lani iz Emiratesa prestopil že Samir Nasri. "Če greš v Manchester City, boš zame mrtev. MRTEV," Van Persieju še sporoča Piers Morgan. Gazidisu pa: "Če Gazidis (ko se vrne z dolgih počitnic) Van Persieja proda Manchester Cityju, mora odstopiti."

In Morgan se še kar ni pomiril: "4. julij. Dan, ko je Van Persie razglasil neodvisnost od brezupne, drugorazredne, neambiciozne Arsenalove uprave." A vse še ni izgubljeno. Voditelj na CNN-u ima rešitev: "Če bi jaz vodil Arsenal, bi Van Persieja prepričal v novo pogodbo, tako da bi podpisal s tremi, štiri vrhunskimi igralci." Obenem bi mu dal še 250 tisoč funtov na teden. "RVP ima še enoletno pogodbo. Ta bitka še ni končana. Borite se, borite, borite in mu dajte, kar želi - soigralce in denar."

Ne spreglejte