Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Torek, 3. 7. 2012, 14.13

8 let

Dinamo se je rešil, Maribor gladko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v Sarajevu potrdili napredovanje v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov. Željezničar so izločili s skupnim rezultatom 6:2. V naslednjem krogu jih čaka luksemburški Dudelange.

Mariborčani so v Sarajevo prišli z visoko prednost treh zadetkov in v prvem polčasu prek Ibraimija povišali razliko še za gol. V drugem polčasu so jim domači nogometaši, ki so enkrat zadeli v polno, močno olajšali delo, saj so prejeli kar tri rdeče kartone. Za veliko presenečenje so poskrbeli nogometaši Dudelanga iz Luksemburga, ki so izločili bogati Red Bull Salzburg. In prav Luksemburžani bodo nasprotnik Maribora.

Mariboru se torej obeta zgodovinska priložnost, da z izločitvijo Dudelanga ubije dve muhi na en mah. Bil bi le še korak od sanjskega preboja v ligo prvakov, hkrati pa bi si zagotovil vsaj še osem evropskih tekem, saj bi ga v primeru poraza v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov čakala tolažilna nagrada z zelo prijetno vsebino - udeležba v skupinskem delu lige Europa. Poleg tega pa so Mariborčani že v minuli sezoni dokazali, da znajo najboljši klub iz Luksemburga spraviti na kolena. Premagali so ga tako v Ljudskem vrtu kot v gosteh, zagotovo pa ne bodo ponovili napake avstrijskega Salzburga, ki je podcenjeval tekmeca in plačal drago ceno. V zaključku srečanja v Mozartovem mestu mu je zmanjkal še en zadetek. Obramba Dudelanga je zdržala in navdušila slovensko javnost.

V nadaljevanje tekmovanja sta s Šerifom napredovala tudi Miral Samardžić in Tadej Apatič, prvi se je na povratni tekmi vpisal med strelce. Napredovanja sta se v sredo veselila tudi Rok Elsner in Dalibor Stevanović, ki sta s Slaskom s skupnim izidom 2:1 izločila črnogorsko Budućnost.

Na robu izpada je bil hrvaški prvak zagrebški Dinamo, ki pa se je čudežno rešil v 98. minuti, ko je z glavo zadel Domagoj Vida.

Ne spreglejte