Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
1. 2. 2015,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Diego Costa nogomet Chelsea kazen Emre Can

Nedelja, 1. 2. 2015, 14.05

8 let

Diego Costa: Nisem angelček, a ne bom se spremenil

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi napadalec Chelseaja Diego Costa je bil po incidentu na tekmi z Liverpoolom spoznan za krivega. Angleška nogometna zveza FA ga je kaznovala s tremi tekmami prepovedi igranja.

Kaj se je sploh zgodilo? Na povratni tekmi polfinala ligaškega pokala proti Liverpoolu je Brazilec stopil na Liverpoolovega nogometaša Emreje Cana. Na sami tekmi Costa ni bil kaznovan, saj je vse skupaj ušlo glavnemu sodniku, po pregledu posnetkov pa so brezkompromisnega reprezentanta Španije kaznovali s tremi tekmami prepovedi igranja.

Po tekmi je svojemu varovancu takoj stopil v bran Jose Mourinho. Trdil je, da je šlo vse skupaj za nesrečo in povsem nenameren prekršek, a pri FA so menili drugače. "Pomembno je, da vem, da nisem storil nič narobe. Lahko grem domov, se uležem in brez težav zaspim, saj nimam slabe vesti. Nikoli nisem imel namena kogarkoli poškodovati. To se vidi tudi na posnetku, a vseeno sem dobil kazen. Malce me žalosti, ker ne bom mogel pomagati ekipi, a kazen moram sprejeti in jo spoštovati," je za Daily Telegraph svoje videnje na vse skupaj podal tudi 26-letni napadalec, ki je v svoji krstni sezoni pri Chelseaju dosegel že 17 zadetkov.

"Spremenim se v borca, ki želi le eno – zmago!"

Costa je že od nekdaj brezkompromisen borec, velikokrat tudi umazan, a to je tisto, kar ga dela tako dobrega, kot je. Prejema udarce kot za stavo, a jih tudi vrača. "Ne bom trdil, da sem angelček, ker nisem. To ste najbrž vsi opazili. Tudi v prihodnje bom igral tako kot do zdaj, saj to je tisto, kar sem. Ne bom se pretvarjal, da sem nekaj, kar nisem. Na igrišču se spremenim v borca, ki želi le eno - zmago! To je moja služba, ki jo obožujem. Morate vedeti, da še nikoli nisem namerno nobenega poškodoval. Ne soigralca, ne mojega nasprotnika. Seveda pride do vroče krvi, teh je bilo še več v Španiji, a zaradi te kazni ne bom spremenil mojega načina igre," je še povedal Costa.

Brazilec s španskim potnim listom je eno tekmo že odslužil - njegov Chelsea je v derbiju tega vikenda remiziral (1:1) z Manchester Cityjem in ohranil varnih pet točk prednosti v angleškem prvenstvu – izpustil pa bo še tekmi proti Aston Villi in Evertonu.

Ne spreglejte