Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 12. 2023,
22.00

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Bravo Gal Lubej Fink NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL Prva liga Telemach Denis Pintol

Ponedeljek, 18. 12. 2023, 22.00

4 mesece, 2 tedna

Kadrovanje pri NK Olimpija

Pintol podaljšal, Olimpija pa pripeljala še enega vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Denis Pintol Olimpija | Za Olimpijo je Denis Pintol doslej branil na 25 tekmah. | Foto www.alesfevzer.com

Za Olimpijo je Denis Pintol doslej branil na 25 tekmah.

Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija iz Ljubljane je za tri leta podaljšala pogodbo s 23-letnim vratarjem Denisom Pintolom. Ta je po poškodbi Matevža Vidovška dobro branil v drugem delu jesenskega prvenstva. Obenem so v Stožice zvabili še novega vratarja, to je Gal Lubej Fink, ki je prvoligaške izkušnje v preteklih sezonah nabiral pri Bravu.

Aleksander Radosavljević
Sportal Nekdanji reprezentant novi trener Kopra, Hadžić ostaja v klubu

Za Olimpijo je Denis Pintol doslej branil na 25 tekmah, na desetih je ostal nepremagan. V tej sezoni je prvo priložnost dočakal na domači tekmi proti Radomljam, ko je poškodbo rame staknil prvi čuvaj mreže Matevž Vidovšek. Med 26. oktobrom in 30. novembrom je bil Pintol nepremagan 591 minut.

"Zelo sem vesel, da bom tudi v prihodnje del Olimpije. Tukaj se počutim odlično, redno napredujem. Evropska izkušnja mi prav tako veliko pomeni. Dodaten razlog za veselje vsekakor predstavlja dejstvo, da sem že v zimskem času uredil status s pogodbo, ki bi se iztekla s koncem sezone. Zaradi tega lahko v drugem delu prvenstva razmišljam zgolj o nogometu. Verjamem, da bomo spomladi še dodatno dvignili formo in se vse do konca borili za dvojno krono," je dejal Pintol.

Denis Pintol | Foto: www.alesfevzer.com Denis Pintol Foto: www.alesfevzer.com Športni direktor Goran Boromisa je poudaril, da je Pintol v domači ligi in evropskem tekmovanju dokazal, česa je sposoben. "V gol je stopil v zahtevnem trenutku, toda izkazal se je. Fant lahko ob vsem tem še napreduje. Ima velik potencial in zaradi tega smo se tudi odločili za podaljšanje pogodbe. Zasluži si naše zaupanje. Zelo pomembno je, da smo to vprašanje rešili že sedaj."

Prvi novinec vratar iz Brava

Vratar Gal Lubej Fink pa je prvi novinec Olimpije v zimskem prestopnem roku. Kar 202 centimetra visoki 21-letni vratar je z zeleno-belimi podpisal sodelovanje do 31. decembra 2025. Lubej Fink je krstni nastop v dresu mestnega tekmeca med elito vpisal v sezoni 2021/22, klub pa po 18 nastopih v prvenstvu in pokalu zapušča tik pred iztekom sodelovanja. V preteklosti tudi član mlajših reprezentanc Slovenije se bo novim soigralcem pridružil na začetku zimskih priprav.

"Ni bilo potrebno dvakrat premisliti, takoj sem bil za. Storil sem velik korak naprej. Ponudila se je priložnost in zgrabil sem jo z obema rokama. Če živiš v Ljubljani, igranje za Olimpijo v mlajših letih predstavlja glavni cilj. Vesel sem, da se bom pridružil vratarjem, ki so takšni, kot se za Olimpijo spodobi. V odlični formi in na odličnem nivoju. Moj prvi cilj je, da bi zaigral za največji klub v državi. Vem, da je to dosegljivo le s trdim delom, zato se bom temu tudi maksimalno posvetil," je ob podpisu pogodbe dejal Lubej Fink.

Nogometaši Olimpije so jesenski del sezone končali na drugem mestu. Za vodilnimi Celjani zaostajajo deset točk, pred tretjeuvrščenimi Koprčani pa imajo sedem točk prednosti.

Ne spreglejte