Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
15.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije Stane Oražem NK Domžale Darko Zec

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 15.47

6 let, 7 mesecev

Darko Zec

Kapetan Domžal odhaja: Vsake zgodbe je enkrat konec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Branilec Darko Zec po enajstih letih, ki jih je preživel v Domžalah, zapušča mesto ob Kamniški Bistrici. Prekinil je sodelovanje s klubom, s katerim je osvojil štiri lovorike in priznal, da je prišlo do določene zasičenosti.

V Domžalah, ki jih kmalu čakajo uvodne preizkušnje v kvalifikacijah za evropsko ligo (tekmec bo znan 20. junija), so hitro zavihali rokave. V klub se je vrnil francoski napadalec Benjamin Morel, iz Krškega sta prišla Luka Žinko in Luka Volarič, nato pa je napočil še čas za prvi odhod. Rumeno-modro družino je zapustil kapetan Darko Zec, ki se je v dresu Domžal dokazoval od leta 2005 in klubu pomagal do štirih lovorik. Postal je prvak in pokalni zmagovalec, dvakrat pa je osvojil še superpokal.

Upa, da bo kmalu našel nov klub

"Po tako dolgem obdobju in vsem, kar smo skupaj prestali, smo se z Darkom odločili, da je čas za slovo. V vseh teh letih smo se morda eden drugega tudi malce nasitili in navadili, kar pa v tekmovalnem športu, še posebej nogometu, ni najbolje," je ob prekinitvi pogodbe povedal športni direktor domžalskega kluba Matej Oražem, čigar besede je potrdil tudi 27-letni visokorasli branilec Zec. 

Domžalski klub je po enajstih letih zapustil zaradi zasičenosti. | Foto: Domžalski klub je po enajstih letih zapustil zaradi zasičenosti.

"Vsake zgodbe je enkrat konec, a to hkrati pomeni tudi začetek nove. Po enajstih letih pride do določene zasičenosti in prišel je čas za nove izzive ter cilje. Upam, da bom kmalu našel novo sredino in šel v nove boje. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil soigralcem in ljudem v klubu, ki so mi skozi celotno obdobje stali ob strani in me podpirali v tako lepih kot težkih trenutkih," se je zahvalil domžalskemu klubu, zlasti predsedniku Stanetu Oražmu, da se je lahko poklicno ukvarjal z nogometom.

V 1. SNL je odigral 165 tekem. Več so jih v domžalskem dresu zbrali le trije. Domžalčani so mu v nadaljevanju nogometne in življenjske poti zaželeli veliko sreče, njegov novi delodajalec pa še ni znan.

 

Ne spreglejte