Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
13.14

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 13.14

6 let, 9 mesecev

Darko Milanič: Takšnih tekem ne želim več igrati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85
Saša Gajser Darko Milanič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po sobotni prijateljski tekmi proti hrvaškemu prvoligašu Interju Zaprešiću je bil trener Maribora Darko Milanič zelo nezadovoljen. Ne zaradi poraza, ampak zaradi grobe igre, ki jo je prikazal nasprotnik.

"Proti takšnemu tekmecu ne želim več igrati," je bil po tekmi, v kateri sta jo ob grobih prekrških nasprotnikov skupila vezist Valon Ahmedi in napadalec Jasmin Mešanović, nezadovoljen Darko Milanič. K sreči sta se oba le lažje poškodovala, čeprav je sprva kazalo drugače.

"Da ima nasprotnik tak odnos, je v današnjem času prava redkost. Bili so nespoštljivi od samega začetka, kar se je preneslo z njihove klopi. Razumljiva je moška igra, a ne na tak način. To je bilo z njihove strani povsem nedopustno," je po tekmi, ki jo je njegova ekipa izgubila z 1:2, še dejal trener Maribora.

Med polčasom si je premislil

"Poškodbi obeh nogometašev sta vplivali tudi na našo izvedbo. S fanti, ki so igrali v drugem polčasu, smo dopoldne opravili zahtevnejši trening. Tistim, ki so začeli tekmo, sem želel nameniti več minut igre, a sem se ob polčasu odločil ravnati drugače, saj je bilo nevarno, da bi ostali brez še kakšnega igralca," je opozoril Milanič, čigar ekipa se bo prihodnjo sredo v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov mudila v Mostarju pri Zrinjskem. Pred tem bo odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo, ta četrtek se bo udarila z ruskim Krasnodarjem.

Čim prej pozabiti na soboto

"Gremo v nov cikel, s popolno usmeritvijo k prvim tekmecem. Ogledali smo si dve njihovi preizkušnji, spremljali jih bomo tudi na generalki v sredo in temeljito preučili. Najpomembnejše je, da so med našim delom fantje pokazali veliko dobrega. Sobotno dogajanje moramo čim prej pozabiti in upati, da se bosta Ahmedi in Mešanović hitro priključila ekipi. Že s ponedeljkom moramo nadaljevati delo v dozdajšnjem slogu. Razmišljal sem, da bi v tem tednu v program dodal še eno tekmo, a sem zaradi sobotne izkušnje tudi to spremenil," je še povedal Milanič.

Ne spreglejte