Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
26. 6. 2017,
10.53

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

UEFA liga prvakov NK Aluminij Zrinjski Mostar Jasmin Mešanović Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Darko Milanič

Ponedeljek, 26. 6. 2017, 10.53

1 leto

Trener NK Maribor o pripravah

Milanič noče ponoviti napake

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Darko Milanič | Foto Marjan Kelner / Sportida

Foto: Marjan Kelner / Sportida

Nogometaši Maribora so priprave v Moravskih Toplicah sklenili z zmago nad makedonskim prvakom Vardarjem (1:0) in stratega Darka Milaniča spravili v dobro voljo. Trener pripravlja varovance na evropsko uverturo v Mostarju, Aluminiju, prvemu tekmecu v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije, pa sporoča, da bodo vijolice odločno krenile po uvodni paket treh točk.

Ko so se Mariborčani v prejšnji sezoni povzpeli na slovenski prestol in z ogromno prednostjo proslavili že 14. državno zvezdico, so imeli slabše razmerje v medsebojnih srečanjih le proti enemu tekmecu. Na presenečenje mnogih so krajšo potegnili na tekmah z Aluminijem, najbližjim prvoligaškim sosedom iz Kidričevega.

Šumarji so favoriziranim Mariborčanom vzeli mero dvakrat (2:0 v Mariboru in 3:1 v Kidričevem), enkrat se je dvoboj končal brez zmagovalca (0:0 v Kidričevem), vijolice pa so sladkost zmage občutile le enkrat (4:1 v Mariboru).

Milanič: Fantje so razpoloženi, uživajo ob delu in igranju

Konec maja so proslavljali 14. državno zvezdico, nato pa se po kratkem počitku lotili priprav na novo sezono in odigrali že štiri pripravljalne tekme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Konec maja so proslavljali 14. državno zvezdico, nato pa se po kratkem počitku lotili priprav na novo sezono in odigrali že štiri pripravljalne tekme. Foto: Grega Valančič/Sportida Na obrazu privržencev Aluminija se je pojavil nasmeh, ko je ples kroglic na Brdu pri Kranju odločil, da se bosta štajerska tekmeca pomerila že v prvem krogu. Dvoboj bo odigran 15. julija v Ljudskem vrtu, ravno med uvodnima evropskima izpitoma proti prvaku BiH, ki bi lahko poskrbela, da bodo vijolicam misli begale drugam.

Bi se lahko ponovil scenarij iz prejšnje sezone, ko je Maribor med pomembnimi evropskimi izpiti gostil Kidričane v Ljudskem vrtu, ponudil premalo in bil sredi Ljudskega vrta kaznovan (0:2) z bolečo zaušnico?

Slovenski prvaki letos nočejo ponoviti napake, ampak upravičiti vlogo favorita tudi na tej tekmi. "Prvenstvo je izrednega pomena, naši cilji za novo sezono so jasni. Dobro je, da med dvema evropskima tekmama igramo doma. Želimo začeti z zmago nad Aluminijem. Upam, da bo liga v novi sezoni zelo zanimiva. Predvsem me zanima, kakšna bo naša podoba na igrišču. Trenutno je dobra, skušali pa bomo biti še boljši. Fantje so razpoloženi, uživajo ob delu in igranju, uspešno pa kažejo tudi tisti del, ki ga morda v preteklosti kdaj niso," je za klubsko stran svoje razmišljanje razkril Darko Milanič.

Kako je Aluminij premagal Maribor v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije?

Aluminij : Maribor | Foto:

Šme in Billong še odsotna, Zahović in Bohar bolje

Mariborčani bodo naslednjo tekmo odigrali v sredo, ko se bodo pomerili z Dinamom iz Bukarešte. Za srečanje ne bosta kandidirala Denis Šme, ki bo zaradi zdravstvenih težav odsoten še nekaj časa, in Jean-Claude Billong, ki bo ta teden po poškodbi stegenske mišice začel lahkotnejše treninge. Trenerju je ponovno na razpolago Luka Zahović, vrača pa se tudi Damjan Bohar.

Še vsaj štiri evropske tekme ali boleč izpad?

Priprav v Moravskih Toplicah je za mariborsko odpravo konec, Primorec pa je zadovoljen s pristopom, kombinatoriko, usklajenostjo in napredkom ekipe. Prepričan je, da je ustvarjena dobra popotnica za zadnje pripravljalne tekme, na katerih bo uigraval ekipo za najpomembnejši izpit poletja, obračuna 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov z mostarskim Zrinjskim.

Mariborčani so leta 2014 v kvalifikacijah za ligo prvakov izločili Zrinjskega iz Mostarja (0:0 in 2:0). | Foto: Vid Ponikvar Mariborčani so leta 2014 v kvalifikacijah za ligo prvakov izločili Zrinjskega iz Mostarja (0:0 in 2:0). Foto: Vid Ponikvar

Če bo Maribor napredoval, si bo zagotovil vsaj še štiri evropske tekme, če bo moral priznati premoč prvaku BiH, pa bo evropske sezone zanj konec že julija, kar bi bilo ocenjeno kot velik neuspeh.

Tekme NK Maribor v pripravljalnem obdobju:

Datum Tekma Rezultat Strelci
16. junij Maribor : Osijek (Hrv/1. liga) 1:2 Ahmedi
20. junij Maribor : Shkendija (Mak/1) 1:1 Bohar
22. junij Maribor : Ural (Rus/1) 2:0 Mešanović, Bajde
24. junij Maribor : Vardar Skopje (Mak/1) 1:0 Mešanović
28. junij Maribor : Dinamo Bukarešta (Rom/1)    
1. julij Maribor : ?    
6. julij Maribor : Krasnodar (Rus/1)    

Mariborčani so v zadnjih dneh vstopili v zmagoviti niz. Pripravljalno obdobje so začeli s porazom proti Osijeku, nato remizirali s Shkendijo, v nadaljevanju pa  preskočili rusko in makedonsko oviro. Na obeh tekmah se je med strelce vpisal poletni novinec Jasmin Mešanović. Ta je v Maribor prišel iz Mostarja, kjer je pred tem nosil dres Zrinjskega, prvega tekmeca Maribora v Evropi. Bo zadel v polno tudi proti Dinamu iz Bukarešte?

Ne spreglejte