Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Natisni članek

Juventus Manchester City Josep Guardiola Dani Alves

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 6.00

6 let, 6 mesecev

Dani Alves odhaja h Guardioli v Manchester

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,80

Vse kaže, da bosta brazilski veteran in španski trener Manchester Cityja Josep Guardiola spet sodelovala. Dani Alves, ki je letos navduševal v majici Juventusa, naj bi bil povsem blizu selitve na Otok.

Dani Alves naj bi bil blizu selitve v Manchester City. | Foto: Reuters Dani Alves naj bi bil blizu selitve v Manchester City. Foto: Reuters

Pri Manchester Cityju so Juventusu, s katerim je 34-letni veteran pogodbeno vezan za še eno sezono, poslali ponudbo v višini petih milijonov evrov, ki naj bi zadostovala za njegov odkup. Nekateri mediji so že poročali, da so Torinčani, s katerimi je Brazilec v pretekli sezoni osvojil nov naslov italijanskega prvaka in zaigral v finalu lige prvakov, ponudbo sprejeli, a naj to ne bi bilo res.

Pri Juventusu ponudbe namreč še niso sprejeli, je pa na dogovor o dveletni pogodbi pristal Dani Alves, tako da ga od selitve v Manchester City deli le še podpis, poročajo angleški mediji.

Se bo vrnil k trenerju, za katerega pravi, da je genij?

Če bo junak zelo dobre evropske sezone Juventusa, zablestel je predvsem v polfinalu lige prvakov proti Monacu (na dveh tekmah je sodeloval pri treh golih Torinčanov), res prišel v Manchester, bo tam spet združil moči z Josepom Guardiolo. Z njim sta v Barceloni skupaj osvojila dva evropska in tri španske naslove.

Z Josepom Guardiolo sta pri Barceloni sodelovala štiri leta. | Foto: Getty Images Z Josepom Guardiolo sta pri Barceloni sodelovala štiri leta. Foto: Getty Images

Španec, ki je bil trener Barcelone med letoma 2008 in 2012, v Alvesu vidi dobro rešitev za bočne položaje v moštvu, potem ko klub zapuščata Bacary Sagna in Gaël Clichy. Francozoma konec tega meseca potečeta pogodbi.

Alves, ki je v Juventus prišel pred letom dni, Guardiolo zelo spoštuje. "Če obrneš besedo računalnik, piše Steve Jobs. Če obrneš besedo nogomet, piše Pep. On je genij," je pred letošnjim finalom lige prvakov o 43-letnem Špancu povedal Alves.

Ne spreglejte