Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
24. 7. 2016,
11.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Rudar NK Krško

Nedelja, 24. 7. 2016, 11.06

6 let, 6 mesecev

Pred današnjima tekmama 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Danes na igrišču kluba, ki sta med tednom razveselila Slovenijo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

1

Danes bosta v Prvi ligi Telekom Slovenije na delu kluba, ki sta med tednom razveselila z uspešnima nastopoma v Evropi, Domžale in Maribor. Pred novima evropskima preizkušnjama želita biti uspešna tudi na domačih tleh.

Krško – Domžale (danes ob 18.15)

Domžale so med tednom razveselile z napredovanjem v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa, v katerem jih že prihodnji teden čaka tekma v Stožicah proti londonskemu West Ham Unitedu, ki bo prava poslastica. Še pred tem bodo skušali Domžalčani še drugič zmagati na domačih tleh. "Preklop z evropskih na domače tekme je pomemben. Prvenstvo nam omogoča trenutke, ki jih doživljamo zdaj. To je treba spoštovati," je takoj po zmagi nad beloruskim Šahtarjem povedal njihov trener Luka Elsner.

Zdaj je pred njim in njegovimi varovanci gostovanje pri Krškem, ki je, predvsem pred domačimi navijači, vseskozi velik zalogaj. Trener Domžal je med prejšnjima evropskima tekmama zelo premešal postavo, podobno lahko od njega pričakujemo tudi danes in prav zanimivo bo videti, kakšna enajsterica bo danes pritekla na igrišče v Krškem. Krčani so v prvem krogu remizirali z Rudarjem in bodo skušali vsaj točko osvojiti tudi tokrat.

Darko Milanič je s soigralci osredotočen le na današnjo prvenstveno tekmo z velenjskim Rudarjem. | Foto: Darko Milanič je s soigralci osredotočen le na današnjo prvenstveno tekmo z velenjskim Rudarjem.

Maribor – Rudar Velenje (danes ob 20.15)

Mariborčani so bili, prav tako v kvalifikacijah za ligo Europa, uspešni v Sofiji, kjer so premagali tamkajšnji Levski in dokazali, da številne evropske izkušnje, ki so jih nabirali v zadnjih letih, niso kar tako. A raje kot za ligo Europa bi se v prihodnji sezoni, tako kot v zadnjih petih letih, radi borili za ligo prvakov, zato si neizmerno želijo, da bi ob koncu sezone pokal za državnega prvaka vrnili v Maribor. To bo mogoče samo, če jim na "malih" tekmah, kot je današnja, ne bo spodletelo. Zmaga je edini cilj, ki ga imajo danes.

"Od četrtka naprej smo se pripravljali le na Rudar. Načrt je izdelan. Poudarili smo pomen državnega prvenstva, zanimajo nas le tri točke. Zadržati moramo svežino v ekipi in raven, ki jo od nas pričakujejo. Predvidenih je nekaj zamenjav v začetni enajsterici," je pred tekmo z Velenjčani napovedal trener Maribora Darko Milanič, ki ga v že v četrtek čaka novo evropsko gostovanje. Odhaja na Škotsko k Aberdeenu.

Ne spreglejte