Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 7. 2015,
14.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dalibor Stevanović NK Celje

Sreda, 1. 7. 2015, 14.17

8 let

Dalibor Stevanović ne bi kar tako odpisal Celjanov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Občasni slovenski reprezentant Dalibor Stevanović odlično pozna celjskega evropskega tekmeca, saj je Slasku pred tremi leti pomagal do državnega naslova. Majhno prednost namenja poljskemu klubu.

Pred nekaj dnevi se je začudil, ko je v poljskih medijih zasledil svojo napačno interpretirano izjavo. "Pisali so, da sem dejal, kako bo Slask zagotovo zmagal. Tega nisem dejal. Daleč od tega, da bo imel s Celjani lahko delo, mu pa dajem majhno prednost, ker je bolje organiziran in finančno močnejši klub od Celja, ima pa tudi izkušenejše igralce," dan pred prvim slovensko-poljskim spopadom v kvalifikacijah za ligo Europa meni Dalibor Stevanović. Na Poljskem sta po njegovem mnenju bolje od Slaska organizirana le varšavska Legia in prvak Lech Poznan.

Stevanović ostaja zvest Rusiji

Občasni slovenski reprezentant je pred dnevi končal sodelovanje z moskovskim Torpedom. To, kje bo nadaljeval kariero, bo znano kmalu. Tega še noče obešati na veliki zvon, razkril je le, da 99-odstotno ostaja zvest ruskemu nogometnemu trgu.

"Škoda, da je Celje zapustil Benjamin Verbič. Vseeno pričakujem, da se bo 180 minutah Slasku močno upiralo. Celje ima mlado in ambiciozno ekipo, ki je niti ne poznam tako dobro, sem pa zasledil njegove odlične igre v slovenskem prvenstvu, zlasti v drugem delu sezone," mu je žal, da si srečanja v Areni Petrol ne bo mogel ogledati v živo.

"Poljaki so me kot častnega gosta povabili v Celje, a me žal ne bo, ker bom takrat že v tujini," je 30-letni Domžalčan namignil, da bi ga lahko v času srečanje že predstavili v dresu novega kluba.

Pri Slasku se je počutil kot doma

Ko je branil barve Slaska, se je navezal na Wroclaw. "Počutil sem se kot doma, a so klub pestile finančne težave. Ko se je poslovil pomemben sponzor, je odšlo kar nekaj dobrih nogometašev. Dogovarjali smo se mesec dni, a žal nismo našli rešitve," se je spomnil na obdobje, ko je pripravil kovček in odšel v Moskvo.

"Osvojili smo vse, kar se je osvojiti dalo, a je klub v zadnjih sezonah doživel finančni padec," je pojasnil malce slabše rezultate dvakratnega poljskega prvaka, ki je zadnjič na domači prestol stopil leta 2012. Takrat mu je na poti do naslova pomagal še en slovenski legionar Rok Elsner.

Ogromna kakovost Slaska je trener Tadeusz Pawłowski. "Je odličen trener in psiholog, ki zna z igralci. Z njim sem sodeloval štiri mesece, nato pa zapustil klub. Ima bogate izkušnje z delom v Avstriji, kjer je v njihovi zvezi celo skrbel za razvoj mladih igralcev."

Poljaki presenečeni nad predstavami Celja

Kar zadeva igralski kader Slaska, je doživel manjše spremembe. Stevanović je pojasnil, da je poljski klub veliko izgubil z odhodom najboljšega napadalca, Portugalca Marca Paixaa, ki se je preselil v Prago. Nadomestil ga bo brat Flavio Paixao, izjemno tehnično podkovan in strelsko razpoložen igralec. V zvezni vrsti ga je navdušil fizično nadpovprečno močan zadnji zvezni igralec Tomasz Holota, v obrambi imajo nekaj zelo izkušenih branilcev, na levem boku pa je zelo prodoren Brazilec Dudu Paraiba.

Priložnost Celja vidi v tem, da so Poljaki sezono končali med zadnjimi v Evropi, šele v začetku junija. "Zdaj so sredi priprav noge še težke, glave še utrujene, tako da so možnosti Celja večje kot sicer. Kar zadeva podcenjevanje, pri Poljakih to ne pride v poštev, sploh v času vodenja Pawlowskega. Nekdanji soigralci so mi dejali, da so si v zadnjih dneh ogledali kar nekaj videoposnetkov srečanj Celja in da so presenečeni nad kakovostjo igre," je razkril, kako nogometaši Slaska v dvoboj s Celjem vstopajo polni spoštovanja do Rožmanove čete.

V moderni zgodovini se Slask še ni uvrstil v skupinski del evropskega klubskega tekmovanja. Nazadnje je nastopil pred dvema letoma in v odločilnem krogu za napredovanje izpadel proti Sevilli.

Na nobeni od tekem ni bil dostojen tekmec španskemu klubu (1:5 in 0:4), dvoboj v Andaluziji pa je ostal v neprijetnem spominu tudi zaradi navijaških obračunavanj, v katerih so krajšo potegnili Poljaki. Španski huligani so jih ustrahovali z orožjem in jim zaplenili ogromno zastav. Navijači Slaska so se želeli hitro maščevati in priložnost začutili kaj kmalu. Ko se je Sevilla v začetku leta 2014 mudila v Mariboru, je bilo na bencinski črpalki Tepanje zelo vroče …

Ne spreglejte